giannhs7 ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια χαρα θα ηθελα να φτιαξω ενα pc για games κ γενικα να ειμαι ανετος με το fps
Χρήση υπολογιστή :gaming (lol, l2,wow,cs,pro) streaming αυτην την στιγμη διαθετω 400 ευρω και εχω μια ελπιδα οτι μπορει να φτιαχτει κατι γιατι ειναι κ δυσκολοι καιροι,.  Προτιμώ να φτιαξω στο eshop για να μου το στησουν εκει,  αλλα αν ειναι πιο φθηνα τα κομματια δεν εχω προβλημα να τα παρω ετσι. Θελω να συμπληρώσω και κάποια κομματια απο το προηγουμενο pc εχω ενα τροφοδοτικό CHIEFTEC. 550w model aps-550s.και μια ψυκτρα themis raijintek. αν δεν αξιζει το τροφοδοτικο ενημερωστε με.. Επίσης εχω και έναν σκληρό western digital 500gb sata/16mb cache. Wd5000aakx. Ελπιζω οτι κατι αν κανει απο αυτα μπορω να τα βαλω πανω στο καινουργιο και να γλιτωσω καποια λεφτα.  Δεν ειμαι και πολυ καλος γνωστης pc οποτε θελω την γνωμη σας

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,

Προσωπικά θεωρώ πως είναι πάντοτε καλύτερα να αγοράσεις όλα τα υποσυστήματα από ένα κατάστημα. Θα παραδοθούν πιο γρήγορα και θα είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς το θέμα της εγγύησης, αν προκύψει τίποτα.

Σου προτείνω να δεις τη σύνθεση των 500ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή. Χωρίς τον SSD, το σκληρό δίσκο και το τροφοδοτικό βγαίνει στα 306,70 ευρώ, οπότε μπορείς να βάλεις καλύτερο επεξεργαστή και καλύτερη μητρική.

giannhs7 απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστω αγγελε για την απαντηση σου,  θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο,  εχω μια καρτα γραφικων nvidia geforce 9800 θα αξιζε να την βαλω πανω η ειναι πολυ παλια? Επισης στα παραπανω παιχνιδια που σου ειπα + stream θα μπορω να κανω? Και κατι ακομα,  ολα αυτα που μου προτεινεις παιρνουν αναβαθμιση στο μελλον? 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν αξίζει, είναι ασύγκριτα χειρότερη από την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του συγκεκριμένου επεξεργαστή.

Ναι, θα μπορείς να κάνεις stream, ο επεξεργαστής είναι αρκετά ισχυρός.

Σαν αναβάθμιση μπορείς να βάλεις καλύτερη κάρτα γραφικών, όμως για τον επεξεργαστή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, και το πιθανότερο είναι πως δεν θα βγει στο μέλλον. Μπορείς πάντως να βάλεις κάρτα γραφικών μέχρι R9 380X, που θα σε καλύψει για 4+ χρόνια με τον επεξεργαστή.