Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφορααγορα router-modem-δεν ξερω πλεον…
giorgos papoulidis ρώτησε πριν 7 έτη

το ρουτερ μας θα πρεπει σε λιγο καιρο να το αναβαθμησουμε, καθως θα φορτωνεται καθημερινα με 3-4 ταυτοχρονες συνδεσεις απο λαπτοπ και υπολογιστες. και αρχισα να ψαχνω, και βρηκα αυτο το μοντελο που μου φαινεται καλο και μου αρεσει: tp link archer c2 ac750 wireless dual band gigabit router.

ομως αν δειτε και μονοι σας, δεν εχει απο πισω θυρα για καλωδιο τηλεφωνου. λεει να χρησιμοποιησω ενα ηδη υπαρχων Modem.. και τωρα αρχιζουν τα ερωτηματα..

  1. μπορει ενα παλιο μοντεμ να επιρρεασει την επιδοση του router;
  2. μπορω να χρησιμοποιησω το παλιο modem αρκει να μην μειωνει εστω και λιγο τις επιδοσεις του καινουργιου. αλλα φοβαμε.. αν χαλασει το παλιο modem μετα δεν θα πρεπει να τρεχω να βρισκω αλλο απο τον παροχο;
  3. μπορω μηπως να αγορασω ενα adapter (εψαξα αλλα δεν βρηκα, μαλλον επειδη δεν ξερω τι ακριβως να γραψω στην αναζητηση) και να συνδεσω το νεο router απευθειας απο την γραμμη τηλεφωνου, χωρις την διαμεσολαβηση του modem?
  4. εχετε εσεις καποιο αλλο router να μου προτεινεται αν δεν γινεται να βρεθει λυση με αυτο το "προβλημα";

    θελω να εχει gigabit ethernet και γενικα υψηλες ταχυτητες και dual band αν γινεται. θελω να ειναι future proof δηλαδη. σε περιπτωση που ερθει στην ελλαδα το 300Mb/s internet, να μην μεινω πισω ( που λεει ο λογος). τιμη θελω να ειναι κατω απο 60 αλλα αν κατι αξιζει παρα πολυ τοτε βαρια βαρια το δινω το 70ρικο.

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας <3

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για ποιο λόγο να πάρεις σκέτο router και να μην πάρεις modem/router? Πάρε αυτό και είσαι εντάξει.

giorgos papoulidis απάντησε πριν 7 έτη

αν ημουν σιγουρος τι να παρω δεν θα ερχομουν να σε ρωτησω :D ευχαριστω πολυ.