Αλέξιος Α. Πυρπύλης ρώτησε πριν 3 έτη

Αγαπητό pc steps.
Καταρχήν χρονια πολλά και ευχές σε εσάς και τους οικείους σας.
Έρχομαι σε σας με μια τεχνική ερώτηση και θα προσπαθήσω να την κρατήσω σύντομη. Θα αναβαθμίσω το σύστημα ψυχαγωγίας μου και είμαι ανάμεσα σε TV box και mini pc.
Οι ανάγκες μου είναι για YouTube, stremio & Netflix. Στην αρχή σκεφτηκα το box γιατί είναι android, που είναι πιο απλό και ασφαλές από ένα pc αλλά η εφαρμογή Netflix δεν υποστηρίζει την συνδρομή που εχω ρίχνοντας την ανάλυση. Να σημειώσω οτι θέλω να έχει ethernet το tv box . Έχω δει το beelink gt king pro ή απλο
Ένα mini pc με καλύπτει σε όλα stremio = πρόγραμμα και τα άλλα δύο μέσω browser αλλά υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας: ιών, malware κλπ το οποίο με ανησυχεί. Και αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί εδώ και μια δεκαετία χρησιμοποιω ένα iMac και δεν έχω ξανασχοληθει με τέτοια θέματα από τότε που αφησα τα Windows. Και εδω ενα μοντελο της beelink, το ΒΤ4 μου ειχε αρεσει
Προφανως δεν ειμαι απολυτος με τις επιλογες μου και είμαι ανοιχτος σε προτασεις. Το budget ειναι 120 ευρω περιπου
Τι θα μου προτείνατε
Ευχαριστώ

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Αλέξη και καλές γιορτές

Τα mini PC αξίζουν κυρίως αν θέλεις οπωσδήποτε να τρέχεις Windows. Αν θέλεις απλά να βλέπεις υλικό στην τηλεόραση σου, τα TV BOX είναι η καλύτερη επιλογή όσο αφορά το κόστος.

Αν ήμουν εσύ, θα πήγαινα στο Mi Box S. Το έχω ο ίδιος και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής. Επίσης, τρέχει Android TV και διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για Netflix 4K.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει θύρα ethernet, αλλά αυτό μπορείς να το λύσεις εύκολα με έναν αντάπτορα USB σε ethernet.

Αλέξιος Α. Πυρπύλης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο
Εχω δέι αυτο το box της Xiaomi και βρίσκω την μια θύρα usb λίγο περιοριστική και εξηγουμαι. Πιστεύω οτι ολα τα boxes χρειάζονται σίγουρα ενα aftermarket τηλεχειριστήριο με πληκτρολόγιο γιατι η αναζητηση με το στρόγγυλο πληκτρο είναι πέρα απο χρονοβόρα και κουραστική. Απόσο ξέρω ολα αυτα συνδέονται με usb dongle που σημαίνει οτι η μια θυρα καταλαμβάνεται απο αυτό. Δεν γνωρίζω επισης αν η ταχυτητα του ethernet μεταφέρεται αυτουσια με τον αντάπτορα ή υπαρχουν πειορισμού/απώλιες με την μετατροπή
Δεν είμαι αρνητικός με την προτασή σας αλλά πιστεύω οτι λιγο υστερεί το συγκεκριμένο μποξ σε οτι αφορα την συνδεσιμοτητα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Στα Android TV δεν υπάρχει θέμα με το τηλεχειριστήριο, καθώς το περιβάλλον είναι ειδικά σχεδιασμένο για τηλεχειριστήριο. Εκεί που υπάρχει σοβαρό θέμα είναι στα TV BOX με απλό Android που τρέχουν εφαρμογές που προορίζονται για κινητά.

Ωστόσο, υπάρχουν hub που μπορείς να συνδέσεις για να αυξήσεις τις θύρες ή να χρησιμοποιήσεις bluetooth περιφερειακά.

Όσο αφορά την ταχύτητα με τον ethernet αντάπτορα, δεν θα σε επηρεάσει καθόλου