Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑγόρασα εκθεσιακό λαπτοπ – κίνδυνοι;
Ante Galla ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας, 

πριν από κάποιες μέρες αγόρασα έναν Toshiba Satellite Radius 12 P20W-C-103 (ήταν το τελευταίο κομμάτι, και ούτως ή άλλως είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευόμουν να διαθέσω να εξτρά χρήματα της αρχικής τιμής, ακόμα κι αν ήμουν αρκετά σίγουρη ότι τα αξίζει).
Από την αρχή βέβαια, ήθελα να ελέγξω την κατάστασή του (καθώς δε γνωρίζω πολλά από αυτά) και μάλιστα το έστειλα στα e-shop για έλεγχο, αλλά έκανε περισσότερο χρόνο απ' όσο φανταζόμουν για να φτάσει στα κεντρικά στην Αθήνα (μένω Θεσσαλονίκη), οπότε συνειδητοποίησα ότι δεν προλάβαινα να γίνει και ο έλεγχος και να το έχω πίσω στα χέρια μου για να τον επιστρέψω (έκανα συμφωνία για επιλογή επιστροφής χρημάτων από εκεί που τον πήρα - ελπίζω να την τιμήσουν).
Το έχω δει ελάχιστα μόνη μου (έσπευσα να το στείλω στα e-shop). Το μόνο που παρατήρησα ήταν ότι η μπαταρία δε φαίνεται να φτάνει ποτέ στο 100% (μένει στο 98-99 νομίζω), αλλά σκέφτομαι (μόνη μου) ότι ίσως είναι σχεδιασμένο έτσι για λόγους προστασίας; Επίσης ο χρόνος που φορτίζει δεν είναι αντιπροσωπευτικός, δείχνει 5 λεπτά ως πλήρη φόρτιση, αλλά νομίζω πως κάνει παραπάνω.
Ήθελα να ελέγξω καταρχάς την μπταταρία, αν αντέχει τόσο όσο υποτίθεται στα specs της, αλλά δεν προλάβαινα να το στείλω και στα e-shop. Ελπίζω να προλάβω όταν μου το επιστρέψουν (με το καλό!). Φαντάζομαι (και απ' ό,τι έχω διαβάσει σε άρθρο σας) ότι κάνει κακό στην μπαταρία να είναι συνέχεια στη φόρτιση.
Τι άλλο πρέπει να προσέξω/ελέγξω/φοβάμαι σε ένα εκθεσιακό κομμάτι;
(Δυστυχώς επίσης ανακάλυψα στην πορεία ότι η οικογένεια λαπτοπ αυτή έχει ένα μοιραίο πρόβλημα στα touchpads, το οποίο έτσι και εμφανιστεί λύνεται μόνο με "σπιτικούς" τρόπους, αλλά φαντάζομαι ότι ακυρώνεται η εγγύηση [την οποία διατηρώ φυσικά παρ' ό,τι εκθεσιακό]. Περιμένω μια απάντηση από την αντιπροσωπεία της Toshiba, αλλά δε μου έχει έρθει ακόμα. [Οπότε εκθεσιακό και χωρίς εγγύηση;; Σκούρα τα πράγματα...]).
Το γεγονός ότι η ημερομηνία των Windows είναι πίσω 1-2 μήνες σημαίνει κάτι ως προς το πότε άρχισαν να το εκθέτουν; (Κάποια πωλήτρια μου είπε κάτι για 1,5 μήνα για το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά υποψιάζομαι ότι στην πραγματικότητα μπορεί να το έχουν και 1,5 χρόνο σε έκθεση). Υπάρχει τρόπος να ανακαλύψω πότε άρχισε να χρησιμοποιείται; (Κάτι είδα για "ιστορικό συμβάντων" σε ένα άλλο θρεντ βοήθειας, αν και είμαι αρκετά άπειρη με τους υπολογιστές για να ξέρω πώς να το βρω χωρίς να κάνω έρευνα).
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ (και συγνώμη για το σεντόνι).

4 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα.
Εφόσον έχεις κανονική εγγύηση, γιατί σε απασχολεί το οτιδήποτε; Αν εμφανίσει πρόβλημα, το επιστρέφεις και όλα καλά. Για τι είδους έλεγχο το έστειλες στο e-shop;
Για τις ώρες λειτουργίας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το hdsentinel ή το crystaldiskinfo και να δεις πόσες ώρες αναγράφει ο δίσκος ότι λειτουργεί.
Για την μπαταρία, κανονικά θα έπρεπε να φτάνει στο 100%. Τώρα από εκεί και πέρα, εφόσον ήταν εκθεσιακό, λογικά ήταν όλη τη μέρα στην πρίζα - με ή χωρίς την μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν έχει κάνει ιδιαίτερα πολλούς κύκλους φόρτισης, οπότε αυτό ίσως είναι και καλό.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα κι από μένα !!
Είχες δει τα χαρακτηριστικά του πριν το αγοράσεις ? Δηλ. Σκληρός δίσκος,επεξεργαστής κι αν είχε Λειτουργικό ή όχι ? Το θέμα είναι τί πλήρωσες για το προιόν που αγόρασες.
Το λαπτοπ θα το δουλεύεις με τη μπαταρία επάνω χωρίς να το έχεις στην μπρίζα,εκτός βέβαια όταν θες να φορτίσεις τη μπαταρία. Απλά απ όσο ξέρω, κάθε λίγες μέρες πρέπει να τη δουλεύεις τη μπαταρία,διαφορετικά κάποτε θα αχρηστευθεί.
Στο eshop στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούσαν να το φτιάξουν ? Έπρεπε οπωσδήποτε να πάει στην Αθήνα ? Τέσπάντων....οκ !

Ante Galla απάντησε πριν 7 έτη

Είχα την εντύπωση ότι υπάρχουν πράγματα που δε θα κάλυπτε η εγγύηση επειδή ήταν εκθεσιακό (ότι ξερωγώ θα μπορούσαν να δουν τι είναι θέμα φυσικής φθοράς και τι όχι) και ήθελα να δω σε τι κατάσταση είναι, γι' αυτό το έστειλα στο e-shop. Δεν ήξερα πού αλλού να το δώσω για διαγνωστικά τεστ. Ευτυχώς το e-shop μου το επέστρεψε σήμερα, και δε με χρέωσε και κάτι για τα μεταφορικά, οπότε πάλι καλά.
Πήγα σήμερα στο κατάστημα από όπου το πήρα να ζητήσω να μου κάνουν κάποια καλύτερη τιμή για την πιθανότητα εμφάνισης του προβλήματος με το touchpad, αλλά με διαβεβαίωσαν ότι η Toshiba έχει υποχρέωση νομικά να το επιδιορθώσει όσο είναι εντός εγγύησης ή να μου επιστρέψει τα χρήματά μου (αυτό το τελευταίο δεν το πολυπιστεύω. Και κάνει διαφορά γιατί ούτε αυτό το κατάστημα ούτε η Toshiba έχει αυτή τη στιγμή άλλο μοντέλο που να με βολεύει [το συγκεκριμένο δε μοντέλο έχει σταματήσει και να βγαίνει]).
Εννοείται ότι το έψαξα πολύ πριν αποφασίσω αυτόν τον υπολογιστή Δημήτρη, έχει έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών που δε βρήκα σε κανένα άλλο (φορητότητα, καλύτερες δυνατόν επιδόσεις, καλύτερα δυνατόν ηχεία - και να γίνεται και tablet ιδανικά). [Δεν είναι τέλειο οπωσδήποτε, αλλά πιστεύω ότι είναι ένας αρκετά καλός συμβιβασμός. Ειδικά στην τιμή του εκθεσιακού. Αν εξαιρέσουμε το θέμα του touchpad... (και η Toshiba ακόμα να μου απαντήσει...)]
Δημήτρη νομίζω εννοούσες να τον έχω στην πρίζα χωρίς την μπαταρία επάνω (εκτός από όταν θέλω να τη φορτίσω), και όχι το αντίστροφο. 
Το να έχει κάνει λίγους κύκλους φόρτισης (αλλά όντας στο 100% [εκτός αν το να το έχεις στην πρίζα δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη στον κύκλο φόρτισης]) είναι καλύτερο από το να κυμαίνεται συνεχώς μεταξύ 40 και 70% που λέει το άρθρο; Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Αλλά για να μη σας χτύπησε κάτι άσχημα, μάλλον δεν είναι τόσο σημαντικό.
Μια τελευταία ερώτηση - είναι άσχετη (αλλά σχετική με αυτόν τον υπολογιστή), οπότε αν θέλετε πείτε μου να ανοίξω άλλη ερώτηση: κάπου είδα ότι δεν έχει, λέει, 4G. Τι εννοούνε; Δηλαδή οι υπολογιστές δεν σηκώνουν ό,τι δίκτυο τους δώσεις; Αν πάρω δηλαδή 4G κινητό, δε θα μπορώ να δώσω αυτή την ταχύτητα στον υπολογιστή μου (συνδέομαι με tethering αυτή τη στιγμή). (Ή μήπως δε θα συνδέομαι και καθόλου;;)
(Επίσης πάντα είχα την απορία τι είναι διάφορα specs που διαβάζω στους υπολογιστές - και ήθελα να ποστάρω ερώτηση, αλλά δεν το έκανα ως τώρα-, όπως το "Υποστήριξη δικτύου : 802.11ac, a/b/g/n"... Τι σκατά είναι αυτό; Σε σύγκριση με άλλον υπολογιστή που σκεφτόμουν δεν ήταν ίδιο (η ίσως έγραφε μονο το ένα απο τα δύο). Θα έπρεπε να καταλαβαίνω κάτι εγώ που δεν ξέρω από υπολογιστές;)
Σας ευχαριστώ και πάλι!!

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το 4G είναι για να βάλεις κάρτα κινητής τηλεφωνίας. Δεν έχει να κάνει με το wifi.
Επίσης, μη σε απασχολούν οι τύποι δικτύου που αναφέρεις, δεν έχουν κάποια σημασία στην προκειμένη.
Την εγγύηση είναι υποχρεωμένοι να την εκτελέσουν. Αν σου χαλάσει το touchpad, θα πρέπει να βρουν τρόπο να σου το αλλάξουν ή να σου επιστρέψουν τα χρήματα όσο είσαι στην εγγύηση.