Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑδρανοποιηση και παράξενα πραγματα
Yannis Papadomichelakis ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας 
Παλαιότερα είχατε ανεβάσει κάποιο άρθρο για την ενεργοποίηση της λειτουργίας \\\"Αδρανοποιηση\\\" στα window10.
Επειδή το pc μου είναι κάπως αδυνατο και για να εκκινήσει παίρνει κάποια ώρα, για να κλείσω το pc χρησιμοποιώ τη Αδρανοποιηση για να έχω μια γρήγορη εκκίνηση με το επόμενο άνοιγμα.
Όμως με αυτή την λειτουργία συμβαίνει κάτι παράλογο που δεν έχω βρει ακόμα την αιτία. (να σημειώσω βέβαια ότι είμαι και αρκετα άσχετος με την λειτουργεια του pc).
Όταν είναι κλειστό το pc, ξαφνικά και συνήθως βραδυνές ωρες, αρχίζει να λειτουργεί από μόνο του. Ψάχνω να βρω μέσω του task manager αν υπάρχει κάτι παράξενο που το τρέχει εκείνη την στιγμή αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Τον κλείνω πάλι με αδρανοποίηση και είναι πιθανό μετά από μια ώρα να ξανανοίξει πάλι. Σαν να έχει αφήσει κάποια εντολή /λειτουργεια ατελείωτη και να συνεχίζει για να την τελειωσει. Άμα τον αφήσω ανοικτό για αρκετή ώρα και τον κλείσω δεν θα ξανανοίξει πάλι μόνο του. Παλαιότερα είχα παρατηρήσει κάποιες φορές ότι έκλεινε και μόνο του. Τελευταία όμως ξυπνάω το πρωί και βρίσκω το pc να δουλεύει χωρίς να ξέρω για πόση ώρα. Άλλες φορές όμως που λείπω από το σπίτι για αρκετές μέρες δεν έχω βρει το pc να δουλεύει.
Όλα αυτά τα παράξενα φαντάζομαι προέρχονται
α.   από τις αυτόματες ενημερώσεις οι οποίες κατεβαίνουν μόνες τους ή
β.   υπάρχει κάποιο πνεύμα που χώνει το δάκτυλο του εκεί που δεν πρέπει.
Επίσης επειδή έχω εγκατεστημένο το bitdefender θεωρώ ότι δεν είναι από κακόβουλη ενέργεια.
Επειδή λοιπόν ειμαι και κάποιας ηλικίας και δεν υπάρχουν περιθώρια για να ξοδεύω  περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου δώσετε εσείς ως ειδικοί κάποια ερμηνεία για αυτό το φαινόμενο και τι πρεπει να κάνω για να το διορθώσω.
Σας ευχαριστώ πολύ.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιάννη
Παρότι είναι πιθανό όντως ο υπολογιστής να εκκινεί από κάποιο update, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις όλες τις εργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Πριν αφήσεις τον υπολογιστή βεβαιώσου πως δεν τρέχει κανέναν τρίτο πρόγραμμα και δες αν γίνεται πάλι το ίδιο.