Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑδυναμία επικοινωνίας TV BoX με τηλεόραση
Sotiris Charmpas ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα ! Ένα μήνα μετά την παραγγελία του Alfawise H96 PRO +, RAM 3GB, ROM 32 GB, ήρθε η ώρα να το συνδέσω με το HD καλώδιο ( έτσι το λέει στη συσκευασία, HDMI, υποθέτω ότι εννοεί), με την τηλεόραση ( PHILIPS 26PFL3312). Το αποτέλεσμα μη αναμενόμενο. Δεν βλέπω την οθόνη για να το σεταρω , αλλά την μπλε οθόνη που σου δινει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει επικοινωνια μεταξύ των 2 συσκευων (No input signal). Σε βίντεο στο youtube, κάποιος σε σχολιο του κατω από αυτό αναφέρει ότι το καλώδιο τροφοδοσίας-ανταπτορας που έχει μέσα η συσκευασία δεν έχει αρκετά αμπερ για να λειτουργήσει η συσκευή !!!! Τι κάνουμε τώρα οεοεο :) ;;;; Είναι όντως αυτό το πρόβλημα ; Να το πάω σε κατάστημα ηλεκτρονικών να μου βρούν αντίστοιχο ανταπτορα ; Κι αν αυτό είναι το πρόβλημα να βγάλω φωτογραφίες ή και βίντεο να αποδείξω ότι φταίει αυτό και να στείλω τις φωτο στην Gearbest, να μου στείλουν άλλον ανταπτορα ;
Είναι αυτή η σωστή διαδικασία ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας ! 

7 Απαντήσεις

Χριστόφορος Κώτσιος απάντησε πριν 6 έτη

Σωτήρη Καλησπέρα.
Έχουμε παρουσιάσει το ίδιο ακριβώς προϊόν και δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα.
https://www.pcsteps.gr/227208-παρουσίαση-tv-box-alfawise-h96-pro
Είσαι σίγουρος ότι μέσω του λογισμικού της τηλεόρασης κάνεις σωστά το scan και μπαίνεις στην σωστή θύρα;
Έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις το TV box και σε άλλη τηλεόραση;

Sotiris Charmpas απάντησε πριν 6 έτη

Τι εννοείς λογισμικό τηλεόρασης ; Δεν πρόκειται για Smart TV. Η τηλεόραση ειναι 10ετιας. Επιλέγω την πηγή HDMI 1 ή 2(αναλόγως που την έχω συνδέσει) από το τηλεκοντρόλ της και αντί να δβδτην οθόνης σεταρισματος μπροστά μου, βλέπω μπλε οθόνη με το μήνυμα : "Οχι σήμα στην είσοδο".

Χριστόφορος Κώτσιος απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό εννοούσα με το λογισμικό.
Προτείνω να δοκιμάσεις σε κάποια άλλη τηλεόραση ή σε κάποιο monitor και αν δεν βγάλεις άκρη να κινήσεις διαδικασίες για αντικατάσταση.
Θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις και με άλλο τροφοδοτικό, αλλά αφενός δεν αξίζει να αγοράσεις καινούριο και αφετέρου πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα έχει τα σωστά χαρακτηριστικά.

Sotiris Charmpas απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και πάλι Χριστόφορε !
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σου. 
Σήμερα πήγα σε κατάστημα ηλεκτρονικών της περιοχής μου. Τους ειπα το πρόβλημα και τεσταρανε την παροχή ρεύματος με έναν ανταπτορα 5V/2,25A. Αμέσως άναψε το μπλε λαμπακι ενώ με τον ανταπτορα που είχε η συσκευασία (5V/2,5A) άναβε αμυδρά. Ο καταστηματάρχης δεν είχε TV εν τω μεταξύ να το δοκιμάσουμε. Ως πολύ καλός επαγγελματίας μου είπε ότι χρειάζεται παρομοιος ανταπτορας με αυτόν της συσκευασίας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά τροφοδοσίας όμως, λέει ότι είναι δύσκολο να βρω στην αγορά. Εγώ θα το ψαξω και ελπίζω να βρω. Στο μεταξύ, σκέφτομαι να ζητήσω από το Gearbest να τους στείλω τον ανταπτορα και να μου στείλουν έναν λειτουργικό. Έχουν περάσει εν τω μεταξύ 7 μέρες από την ημέρα παραλαβής του προϊόντος, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο αυτοί δέχονται επιστροφές και δωρεάν αντικαταστασεις ελαττωματικων προϊόντων, καθώς και πίστωση του κόστους αποστολής του προϊόντος από την Ελλάδα στην Κινα. Εγώ θα προσπαθήσω να τους πείσω για δωρεάν. Μπορεί να βοηθήσει το pcsteps.gr στο να πετύχω κάτι τέτοιο ; 
Εν τω μεταξύ μπορεί να βρεθεί ανταπτορας 5V/2,5 A στην Ελλάδα για να μην μπω στη διαδικασία αυτή ; 

Χριστόφορος Κώτσιος απάντησε πριν 6 έτη

Σωτήρη καλησπέρα. 
Αν έχεις κάνει την αγορά μέσω affiliate link του PCsteps, δες εδώ πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε. 
https://www.pcsteps.gr/240715-πρόβλημα-με-αγορά-από-gearbest-το-pcsteps-μεσολαβεί
Ειδάλλως θα πρέπει να ζητήσεις από το Gearbest να σου στείλει νέο τροφοδοτικό. 
Έχε υπόψη σου ότι ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι με το υπάρχον τροφοδοτικό, το TV box υπολειτουργεί, θα βοηθήσει πολύ. 

Sotiris Charmpas απάντησε πριν 6 έτη

Τελικά το τροφοδοτικό έφταιγε. Έχω ήδη βγάλει βίντεο και φώτο ότι με αυτό που είχαν στην συσκευασία, δεν λειτουργεί το tv box. 
Το αντικατέστησα με ένα των 5V/2A (έξοδο) , το οποίο αγορασα από ένα μαγαζί στο κέντρο. Αν κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να πάει σε ένα καταστημα ηλεκτρονικών να πάρει ένα και να το δοκιμασει εκεί επί τόπου συνδέοντας το στο tv box. 
Όσο για το αίτημα αντικατάστασης του χαλασμένου θα τους στείλω ένα αίτημα μέσω του σάιτ τους αλλά νομίζω ότι δεν θα μου καλύψουν τα μεταφορικά δεδομένου ότι ήδη έχουν περάσει 7 μέρες από την παραλαβη. 
Χριστόφορε δεν θυμάμαι αν έκανα την παραγγελία μέσω του pcsteps.gr. 

Νίκος Μετσας απάντησε πριν 3 έτη

καλησπέρα εγώ έχω άλλο πρόβλημα 
έχω ένα θέμα με το tv box μου,μπαίνοντας σε site να δω ταινία την φορτώνει αλλά μετά βγάζει error,τη μπορώ να κάνω