Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑδυναμία εύρεσης δικτύου internet
setteras9 ρώτησε πριν 9 έτη

Χαίρετε και συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Aν μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε με το εξής πρόβλημα που μου παρουσιάσθηκε στο laptop. Διαθέτω την γνήσια έκδοση windows 64bit home premioum . Mετά από format  που έγινε μέσω των οδηγιών σας από το site σας ( που αποδείχθηκαν πολύτιμες και κατατοπιστικές) και αφού πήγαν όλα καλά και έγιναν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις, το laptop δεν μπορεί να βρει ούτε ασύρματα αλλά και ούτε ενσύρματα το δίκτυο του σπιτιού. Αυτό ξεκίνησε από την αρχή μετά το format και επειδή ήμουν μακριά από το σπίτι προσπάθησα να συνδεθώ ασύρματα με ένα ήδη υπάρχον δίκτυο που έχω, vodafone mobile wifi 10giga, αλλά στάθηκε αδύνατο. Δεν το έβλεπε καθόλου. Μόλις σύνδεσα ενσύρματα το laptop με το router της vodafone το είδε κανονικά και έτσι μπόρεσα να κάνω τα updates. Όταν όμως πήγα στο σπίτι, δεν μπορούσε να δει με τίποτα το δίκτυο του σπιτιού, ούτε ασύρματα, ούτε και όταν έβγαλα το καλώδιο ethernet από τον σταθερό υπολογιστή μου που είναι συνδεδεμένο το δίκτυο του ΟΤΕ που έχω και το σύνδεσα στο laptop. Aπεγκατέστησα το πρόγραμμα της vodafone mobile wifi που είχε εγκατασταθεί όταν σύνδεσα ενσύρματα (όπως είπα και παραπάνω), αλλά και πάλι τίποτα. Χρησιμοποίησα άλλο καλώδιο ethernet και σε άλλη θύρα LAN του ρούτερ του ΟΤΕ αλλά τζίφος Δεν βλέπει κανένα δίκτυο, και τώρα μου έχει τελειώσει και το vodafone και δεν μπορώ ούτε την αλλαγή γλώσσας να κάνω ( πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες που μας προσφέρετε και σας ευχαριστούμε ), ούτε κανένα πρόγραμμα  να κατεβάσω.Το κατέβασμα της έκδοσης έγινε μέσα από τον σύνδεσμο που μας δίνετε στο site σας, και σε usb stick 2.0 μέσω του οποίου έγινε και η εγκατάσταση. Έχω απελπιστεί γιατί πριν το format to laptop έβλεπε κανονικά τα δίκτυα και ασύρματα μάλιστα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .

13 Απαντήσεις

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Δεν ξερω εαν βοηθησει αυτο που θα πω.
Η αδερφη μου ειχε ιντερνετ απο στικακι .
Οταν εκανε συνδεση, δεν μπορουσε να συνδεθει  στο ρουτερ.
Το προβλημα ηταν στην αποδοση ip. Για καποιο λογο ειχε παρει "καρφωτη" ip διχως να κανει η ιδια κατι.
Ελεγξε τις ρυθμισεις προσαρμογεα μηπως εγινε και σε εσενα κατι παρομοιο.
Ανοιγμα κεντρου δικτυου και κοινης χρησης-αλλαγη ρυθμισεων προσαρμογεα-ιδιοτητες-πρωτοκολλο ιντερνετ εκδοση 4(ξανα κλικ ιδιοτητες)_επιλεγεις αυτοματη αποδοση ip  πατας οκ και βγαινεις.

Ελπιζω να ειναι κατι απλο σαν αυτο που σου περιεγραψα.

Το κεντρο δικτυου μπορεις να το ανοιξεις ειτε απο τον πινακα ελεγχου, ειτε κανοντας δεξι κλικ στο εικονιδιο της συνδεσης κατω δεξια. 

setteras9 απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστώ για την απάντησή, θα το δοκιμάσω, όμως οφείλω να πω ότι στην διαχείρηση συσκευών βγάζει με κίτρινο ερωτηματικό τα εξής: Ελεγκτής Ethernet, και Ελεγκτής Δικτύου. Προσπάθησα μέσα από τις οδηγίες σας για το πως βρίσκω drivers για άγνωστες συσκευές, αλλά παρότι εγκατέστησα τον driver πάλι τον έβγαζε στην διαχείρηση με κίτρινο ερωτηματικό. αφήστε που το antivirus μου απέκλειε συνέχεια σαν κακόβουλο λογισμικό και με τυράννησε μέχρι να το εγκαταστήσω.Τώρα τα έχω διαγράψει και θα προσπαθήσω ξανά, αλλά από ότι έχω καταλάβει δεν μπορεί να δει τα δίκτυα για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω, ενώ το δίκτυο της vodafone επειδή το συνδέω με usb στο λαπτοπ, το βλέπει κανονικά.

setteras9 απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασα αυτή την λύση που μου περιγράφεις αλλά είχε ήδη επιλεγμένη την επιλογή που μου έγραψες οπότε πάμε για κάτι άλλο δυστυχώς, και είμαι βέβαιος ότι κάτι γίνεται κατά την εγκατάσταση του driver απο το antivirus μου γιαυτό δεν μπορεί να δουλέψει. Καμμιά άλλη ιδέα;

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Ποιο λαπτοπ ειναι;
Μπες στη σελιδα του κατασκευαστη (απο τον σταθερο υπολογιστη) και κατεβασε αυτους που αντιστοιχουν στο λειτουργικο σου. ..
Περνα τους σε στικακι και εγκατεστησε τους. 
Ειναι η πιο σιγουρη λυση.
Υπαρχει περιπτωση απο το σαιτ που τους κατεβασες να υπαρχει καποιος installer και γι'αυτο να τους μπλοκαρει το antivirus.

setteras9 απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστώ και πάλι. το λαπτοπ είναι DELL INSPIRON dual core T4500. Ο δε driver ειναι Αtheros AR5B95. Δοκίμασα και αυτή την λύση αλλά κατά πως φαίνεται κάτι δεν πάει καλά, γιατί δεν κατεβαίνει κάποιο αρχείο setup για να γίνει εγκατάσταση . Τον driver τον κατεβάζω από www. atheros .cz, δεν ξέρω τι δεν γίνεται σωστά.

Petros Papatheodorou απάντησε πριν 9 έτη

Ειχα και εγω ενα παρομοιο προβλημα με το λαπτοπ μου για δοκιμασε να κανεις δεξι κλικ στο σημα του wifi ανοιγμα κεντρου δυκτιου και κοινης χρησης-αντιμετωπιση προβληματων-συνδεσεις internet (εχω τα windows 8 οποτε μπορει να ειναι λιγο διαφορετικη η διαδικασια αμα εχεις αλλα windows) δοκιμασε και αυτο σε εμενα λειτουργισε

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Oπως μου το περιγραφεις δεν μπορω να καταλαβω ποιο μοντελο ειναι.Αρκετα φορανε τον ιδιο επεξεργαστη.
Στο ταμπελακι απο την κατω πλευρα γραφει και το μοντελο π.χ INSPIRON 1545  και ενα κωδικο για σερβις η΄ αναγνωριστικο συσκευης. 
ολους τους driver για τα Inspiron θα τους βρεις στη σελιδα της Dell
http://www.dell.com/support/home/gr/el/grdhs1/Products/laptop/inspiron_laptop?app=drivers&country=gr&lang=el&seg=grdhs1
Eαν εχει το αναγνωριστικο ταμπελακι απο κατω, θα ειναι πολυ ευκολο να βρεις οτι ψαχνεις. 
Εαν δεν βρεις το αναγνωριστικο συσκευης ,πατα το View products και θα σου βγαλει ολα τα μοντελα Inspiron. 
ενδεικτικα με  ATHEROS AR5B95 βρηκα το 3521, το Μ5040, το 6400 κτλπ. . Δες ποιο μοντελο εχεις για να κατεβασεις το σωστο driver. 
 

setteras9 απάντησε πριν 9 έτη

Είναι το μοντέλο Ν5030 και σαν service tag (s/n) έχει το DV6HXM1  και express service code 30183536233,  δες το λίγο και συ σε παρακαλώ, φυσικά θα ψάξω και εγώ. Ευχαριστώ

setteras9 απάντησε πριν 9 έτη

 ΓΙΟΥΠΙ. Από τους 4 drivers οι 2 εγκαταστάθηκαν και έλυσαν το πρόβλημα στο λαπτοπ. Σας ευχαριστώ τα μάλλα για τις συμβουλές σας και ειδικά τον κ. Εμμανουηλίδη. Η κόρη μου σας ευγνωμονεί. ( να δω τώρα εγώ τι θα κάνω με το δικό μου λαπτοπ για το πρόβλημα που αναφέρω στον τομέα : Υπολογιστής - hardware, που πιθανολογώ ότι φταίνε τα windows , μάλλον κάτι τα μπέρδεψε και έχω το συγκεκριμμένο πρόβλημα, και ας ελπίσουμε να βρεθεί λκύση και να αποφύγω τα χειρότερα ).

Melodos Romanos απάντησε πριν 7 έτη

Εγώ που έχω το ίδιο πρόβλημα με Win7 στο λαπτοπ Acer Aspire E5-771G-355W και έχω κατεβασει τα πάντα απ το σαιτ της Acer γτ δεν παίζει;; Δεν μπορω να εγκαταστήσω τον προσαρμογέα δικτύου, δεν εχει οδηγό λεει όπως και το Ελεγκτή Ενιαίου Σειριακού διαύλου.. Έχω δοκιμασει οδηγους απο μια ντουζινα σαιτ και παλι τπτ..

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα !! Κανονικά πρέπει να κάνεις ΔΙΚΗ ΣΟΥ ερώτηση.
Τέσπάντων...από τις παραπάνω ιδέες τίποτα δεν βοήθησε ? Για δες κι εδώ. Τότε δεν υπήρχε το άρθρο αυτό.
https://www.pcsteps.gr/122885-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84/

Anna Chaniotaki απάντησε πριν 5 έτη

Γειά σας. Όταν είμαι στη δουλειά το κομπιούτερ μου δεν μπορεί να βρεί  το δίκτυο με αποτέλεσμα να μην έχω ίντερνετ. Τι μπορώ να κάνω ?

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Άννα ,κάνε δική σου ερώτηση.  Συνιστάται να μή γράφεις σε ερωτήσεις άλλων ,να μή λαμβάνουν οι άλλοι χρήστες ειδοποιήσεις που δε τους αφορούν.