Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑδυναμία προβολής Πίνακα Ρυθμίσεων της NVIDIA.
Alexis Mpaltatzis ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας,
ονομάζομαι Αλέξης, διαθέτω γνήσια Windows 10, κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1050 και μου παρουσιάζεται πρόβλημα κατά την εκτέλεση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Dead Space 1 του 2008. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια πορείας «playthrough» εντός συγκεκριμένου παιχνιδιού, δεν δίνεται έναυσμα στα γεγονότα που περιβάλλουν τον ήρωα, να λειτουργήσουν σωστά. Π.χ. Από την δεύτερη κιόλας πόρτα που χρειάζεται να ανοίξει ο ήρωας με τη βοήθεια του βαλλιστικού κοπέα πλάσματος που διαθέτει, το «script» δεν τρέχει όπως είναι προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα η πόρτα φαινομενικά να ανοίγει αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμη κλειστή σαν αόρατος τοίχος και ως εκ τούτου το παιχνίδι καθίσταται απροσπέλαστο. Έπειτα από αναζήτηση στο διαδίκτυο, αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλους όσους διαθέτουν νεότερη κάρτα γραφικών από τις υπάρχουσες της εποχής που βγήκε το παιχνίδι “2008” και το παίζουν δίχως να έχουν ενεργοποιημένο το Vertical Synchronization “V-sync”, (σημειωτέον όταν το είχα παίξει μόλις πρωτοβγήκε με την τότε κάρτα γραφικών, δίχως ενεργοποιημένο το V-sync λειτουργούσε το script του παιχνιδιού μια χαρά). Το θέμα είναι ότι θέλω να το τρέξω με την τωρινή κάρτα γραφικών δίχως να ενεργοποιήσω αυτή τη λειτουργία εντός παιχνιδιού, διότι μου ρίχνει δραματικά το framerate, όπως γίνεται και σε όλους όσους διάβασα από τα σχόλια. Η μόνη λύση, είναι να βάλω εντός παιχνιδιού την επιλογή V-sync στο “off” και έπειτα να ανοίξω τον πίνακα της Nvidia και να δρομολογήσω από την καρτέλα «Manage 3D settings» για το συγκεκριμένο παιχνίδι να ενεργοποιείται το V-sync μέσω της κάρτας γραφικών. Το θέμα είναι ότι ο Πίνακας Ρυθμίσεων της NVIDIA, δεν μου ανοίγει πλέον και έχω δοκιμάσει κάθε άμεσο ή έμμεσο τρόπο για να τον ανοίξω, τι μέσω πίνακα ελέγχου, τι μέσω cmd, τι μέσω win key + R, τι μέσω διαχείρισης εργασιών, τι μέσω services.msc, απλά αρνείται να ανοίξει. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα συστήνουν μία «απλή» ενημέρωση των drivers της κάρτας και αμέσως μετά ο πίνακας θα ανοίγει κανονικά. Το θέμα είναι ότι ανέκαθεν ήμουν κατά της ενημέρωσης ενός υποσυστήματος το οποίο λειτουργεί κανονικά και θα έπρεπε να ανοίγει τον πίνακα ρυθμίσεων, όπως συνήθιζε όταν το αγόρασα. Διότι εδώ κάτι βρομάει! Είναι σαν να μην ανοίγει ξαφνικά το πρόγραμμα «Ζωγραφική» και να σου ζητάει η Microsoft ενημέρωση των Windows (αν θες να ξανανοίξεις τη ζωγραφική!!) Δεν θέλω να πέσω θύμα του «Planned obsolescence» και να μου πει η Nvidia: Τιιιι!!! Κύριε Αλεξάκη μας, δεν έχετε αγοράσει κάρτα γραφικών από το 2016;;; Ωραία τώρα με την ενημέρωση των drivers, για να σας ΨΗΣΟΥΜΕ όλους τους πυκνωτές της κάρτας σας! Να δείτε τι ωραία που είναι! Εν’ ολίγοις υπάρχει τρόπος να ανοίξω το πάνελ του πίνακα ρυθμίσεων της Nvidia, για να ενεργοποιήσω από εκεί το V-sync για το Dead Space 1, δίχως όμως να ενημερώσω τον driver για την κάρτα γραφικών μου;
Ευχαριστώ.

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, ειδικά στο θέμα κάρτας γραφικών ο driver της θα πρέπει να είναι ενημερωμένος έτσι ώστε να σου εξασφαλίζει την καλύτερη απόδοση και την σωστή λειτουργία του συστήματος σου..

Alexis Mpaltatzis απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, ήμουν έτοιμος να διαγράψω τους υπάρχοντες drivers της GeForce GTX 1050 από τη διαχείριση συσκευών και να κατεβάσω τους νεότερους με τη διαδικασία που μας παροτρύνει να ακολουθήσουμε στο βίντεο του ο κ. Malakidis «ναι, μάλλον είναι ποντιακής καταγωγής ή θεωρεί εμάς ποντιακής καταγωγής “δίχως να έχω προσωπικό θέμα με την ποντιακή καταγωγή”» ο οποίος αναφέρει ότι πρέπει πρώτα να διαγράψουμε τους υπάρχοντες drivers και έπειτα να ψάξουμε για τους νέους της κάρτας που διαθέτουμε, στο λεπτό 2:45 του βίντεο που αναρτώ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το αναρτώ για τα πρακτικά και την ΑΠΟΦΥΓΗ της ακολουθούμενης διαδικασίας https://www.youtube.com/watch?v=BUPbdyxkKFg . Έννοια σας και του ετοιμάζω καπάκια κείμενο και αυτουνού εις την Βρετανικήν, δια να του τα θέσω ωραία Θρακιώτικα! Τέλος πάντων, με τα πολλά προτού διαγράψω τον driver είπα να μπω στη σελίδα της nVidia και να αναζητήσω την κάρτα γραφικών μου. Αλλά πουθενά GTX 1050! Σαν να μην υπήρξε ποτές! Αφενός, πάλι καλά που δεν ακολούθησα τη διαδικασία που συστήνει ο mr. Malakidis, αφετέρου η nVidia απαιτεί με τον τρόπο της να αγοράσω καινούργια κάρτα γραφικών. “Αν” θέλω να μπαίνω στον πίνακα ελέγχου της κάρτας που αγόρασα και τυγχάνει να λειτουργεί ακόμη! Σα δε ντρέπομαι δηλαδή, που δεν τους κάνω donate κάθε χρόνο έτσι, τιμής ένεκεν του gaming. Απορούμε μετά που σταμάτησαν να στέλνουν προϊόντα σε εκείνον τον unboxer, επειδή δεν διαφήμισε το Ray Tracing, οι τσίπιδες!