Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑδυναμία σβησίματος ενός αρχείου
Petros Glytsos ρώτησε πριν 4 έτη
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Στα μέσα του Δεκέμβρη, απόκτησα νέο υπολογιστή με Windows 10 home, ελληνικά.
Τις επόμενες μέρες παρουσιάστηκε ένα ζήτημα που στην αρχή με εξέπληξε (καθότι, παράλογο) και σιγά σιγά μέχρι σήμερα, αρχίζει να με εκνευρίζει, εφ’ όσον παραμένει άλυτο, παρότι δεν είναι σπουδαίο, ούτε ουσιαστικά σημαντικό. Κάποιο αρχείο, ονόματι: Clock1_6.exe   απλά, δεν σβήνει με τίποτα! Και κάθε φορά που προσπαθώ να κάνω delete το αρχείο, βγαίνει πάντα η ίδια ταμπελίτσα που λέει ότι:
“Το στοιχείο δεν βρέθηκε
Δεν είναι πλέον στη θέση C:\Χρήστες\user\Στοιχεία λήψης. Επιβεβαιώστε τη θέση του στοιχείου και δοκιμάστε ξανά.
Clock1_6.exe
Τύπος: Αρχείο
Μέγεθος: 0 byte
Ημερομηνία τροποποίησης: 20/12/2017 1:32 μμ”

Αυτό που με εκνευρίζει πραγματικά, είναι ταυτοχρόνως και φιλοσοφικό θέμα. Αν κάτι δεν υπάρχει και μάλιστα χωρίς περιεχόμενο (0 byte), πως γίνεται να το βλέπω συνεχώς μπροστά μου και αυτή η εικόνα να μη σβήνει με τίποτα; Το συγκεκριμένο αρχείο, πιθανόν να είναι ένα απομεινάδι από μια εγκατάσταση ενός desktop clock που έκανα. Σίγουρα δεν εμποδίζει την λειτουργεία των windows, αλλά, επειδή ασχολούμε με τη μουσική και κατεβάζω συχνά soundfonts και vst’s, τα οποία αποσυμπιέζω στο φάκελο “στοιχεία λήψης” μέσα στο οποίο υπάρχει και το εν λόγω αρχείο, δεν μπορώ να το έχω συνεχώς μπροστά μου και να μπλέκεται με τα υπόλοιπα αρχεία, για να μου βγάζει πάντα την ίδια παραπάνω ταμπέλα.
Πείτε μου αν υπάρχει τρόπος να το εξαφανίσω, χωρίς την ανάγκη επανεγκατάστασης των windows, για κάτι τόσο ασήμαντο και παράλογο.
Ευχαριστώ
Πέτρος

5 Απαντήσεις

χρηστος γαλανης απάντησε πριν 4 έτη

Καλημερα φιλε για Δοκιμασε Το IObit Unlocker Για Διαγραφη https://www.iobit.com/en/iobit-unlocker.php

Petros Glytsos απάντησε πριν 4 έτη

Το κατέβασα και το δοκίμασα, φίλε μου. Δεν έκανε τίποτα (delete failed). Και πως να κάνει; Δεν βρίσκει κάτι για να το σβήσει. Πρόκειται για “φάντασμα”. Είμαι σίγουρος ότι είναι bug των Windows, αλλά, άντε να βρεις άκρη…

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα κι από μένα.
Δοκίμασε να κάνεις άμεσα έλεγχο με κάποιο antimalware όπως το MalwareBytes ή το Super anti-spyware.

Petros Glytsos απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα!
Έλενα, αυτά είναι τα πρώτα που έκανα… Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Εν τω μεταξύ, κατέβασα και το Revo Uninstaler, που προτείνει ο Δημήτρης, πιο πάνω, επιλέγοντας το forced uninstal στην advanced εκδοχή, για “βαθύ ψάξιμο” στη registry κλπ… Τίποτα! Όλα μου λένε στο τέλος ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο… Εκτός, βέβαια, από μένα, που βλέπω το εικονίδιο “φάντασμα” κάθε φορά μπαίνω στον φάκελλο Downloads.
Έχω σιγουρευτεί, πλέον, ότι μόνο με format και επανεγκατάσταση θα εξαφανιστεί ο “παρείσακτος”. Αλλά, το -φιλοσοφικό- ερώτημα παραμένει: πως είναι δυνατόν να υπάρχει η εικόνα ενός αντικειμένου στον υπολογιστή, χωρίς αυτό να υφίσταται, ως αντικείμενο, πουθενά στο σκληρό δίσκο. Επίσης, μια λεπτομέρεια που έχει σημασία. Όταν κάνω αναζήτηση του Clock1_6.exe, μου βγάζει ότι το βρίσκει στον φάκελο “στοιχεία λήψης” (downloads). Αφού, λοιπόν, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, όπως διατείνονται, όλα τα προγράμματα, τότε γιατί η “εύρεση” το βρίσκει;
Τέλος πάντων! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!