Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΑδυναμία σύνδεσης στο internet με wifi
Konstantinos Vasili ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, πρόσφατα εγκατέστησα σε ενα lap top HP Pavilion dv6700 με 2 G RΑΜ Linux Mint 17.3 Rosa ακολουθώντας κατα γράμμα τον αντίστοιχο οδηγό σας, χωρίς να διατηρήσω τα Windows XP που ήδη είχε, η όλη διαδικασία της εγκατάστασης έγινε με καλώδιο Ethernet, παρατηρώ όμως πως δεν μπορεί ο υπολογιστης να συνδεθεί ασυρματα στο δίκτυο του σπιτιού μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξω αυτό? Διάβασα στον οδηγό πως είναι συχνό το φαινόμενο σε παλιούς υπολογιστές και κάτι αναφέρεται για καρτα δικτύου, αν χρειάζεστε την κάρτα δικτύου του υπολογιστή, πως μπορώ να μάθω ποιά εχει? Ευχαριστώ Πολύ.

5 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Έκανες το γενικό Update μετά την εγκατάσταση; Το πρόβλημα είναι ότι λειτουργεί το wifi αλλά δεν συνδέεται στο ασύρματο του σπιτιού σου, ή ότι δεν δουλεύει καθόλου το wifi;

Konstantinos Vasili απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απόκριση, μετά την εγκατάσταση έκανα το πλήρες update , ο υπολογιστής συνδέεται κανονικά στο ιντερνετ αλλα μόνο ενσύρμστα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να συνδεθώ ασύρματα, το lap top δεν διαβάζει κανένα ασύρματο δίκτυο ούτε του σπιτιού μου , ούτε κανένα άλλο, Το πρόβλημα δεν είναι στο wifi γιατί το κινητό μου και ο άλλος μου υπολογιστής συνδέονται κανονικά. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Για δοκίμασε αυτή τη λύση, Κωνσταντίνε, ένας χρήστης σε αυτό το forum έχει το ίδιο μοντέλο laptop και του λειτούργησε έτσι το WiFi.

Konstantinos Vasili απάντησε πριν 8 έτη

 Δυστυχώς δεν λειτουργεί, μετά την πρώτη εντολή μου βγάζει το τερματικό μήνυμα οτι το όνομα ή η υπηρεσία δεν είναι γνωστά, έψαξα τον σύνδεσμο στον Google και πάλι δεν τον βρίσκει. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω? 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη διανομή Linux έστω και στο live περιβάλλον να δεις αν έχει προβλήματα το wifi;
Για το Mint και το μοντέλο του laptop σου δεν μπορούμε να βρούμε κάτι άλλο,