Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΧΡΩΝΙΣΜΟΥ RAM ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Στέλιος Παντάρης ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημέρα σας , λέγομαι Στέλιος και ήρθε η στιγμή να χρειαστώ την βοήθειά σας. Είμαι κάτοχος ενός Τower Pc με τα εξής στοιχεία :
Ryzen 5 2600 , MSI x470 gaming pro , G.Skill RipJawsV 16GB DDR4-3200MHZ, Nvdia Geforce Gtx1070 , SSD Samsung 860 
Το πρόβλημα μου είναι ότι οι RAM δεν συγχρονίζουν πάνω από το Default (2134 Mhz) . Προσπάθησα με XMP Profiles αλλά και με ρυθμίσεις εντός των bios (χωρίς να έχω τις κατάλληλες γνώσεις ουσιαστικά βλέποντας στο ίντερνετ πως)  αλλά τίποτα, δε συγχρονίζει . Έχω το bios που προβλέπει η AMD για Ryzen 5 2600 . Εντομεταξύ στην αρχική αγορά του build είχα πάρει κάποιες άλλες RipJawsV 3000 οι οποίες δεν συγχρόνιζαν ψηλά και τις άλλαξα αφού διάβασα ότι άλλοι χρήστες που είχαν τις 3200 τους δούλεψαν απευθείας στα 3200 απλά με XMP profile χωρίς περεταίρω ρυθμίσεις γιαυτό και πήγα και τις άλλαξα. Το PC δεν έχει πάνω από 6 μήνες ζωής. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, με ποιον τρόπο ενεργοποιείς το XMP από το BIOS? Δεν αλλάζει η συχνότητα ή δεν λειτουργεί ο υπολογιστής?

Επίσης, δοκίμασες να αλλάξεις τη συχνότητα μέσα από το Ryzen Master?

 

Στέλιος Παντάρης απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση, 
Στο bios settings έχει 2 έτοιμα Profiles στο XMP στα 2933 και στα 3200 . Έχω ενεργοποιήσει και τα δύο , ανοίγει ο υπολογιστής αλλά τζίφος πάλι default mhz.
Ψαχνόταν σε forum βρήκα το Ryzen Master αλλά δε ξέρω να το δουλεύω και το φοβήθηκα μη κάνω καμιά μ...ια. Είχα επιχειρήσει στο παρελθόν να πειράξω τις Ram μέσω των ρυθμίσεων που έχει στο bios (τα cas ,τα volt κτλπα) μετά από πολύ ψάξιμο  το αποτέλεσμα ήταν να μην ανοίγει ο υπολογιστής και να θέλει restore bios settings ή να ανοίγει με ελαττώματα όπως να μη διαβάζει τη κάρτα δικτύου που και στην δεύτερη περίπτωση 2134 μου τις διάβαζε. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Στέλιο, δοκίμασε αυτό https://www.youtube.com/watch?v=mLXIK0bRhb4.