Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Ερωτήσειςακατανόητη ασυμβατότητα driver κάρτας γραφικών
Anti- Illuminati ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας,
εδώ και μερικές εβδομάδες έχω ολοκληρώσει το πρώτο μου pc build με επιτυχία βάζοντας μερικά από τα πιο εκσυγχρονισμένα κομμάτια hardware στο σύστημά μου.
Λόγω οικονομικών δυσχερειών όμως, κράτησα από ένα παλαιότερο σύστημα την Nvidia GT 730 DDR3 1GB μιας και για εμένα σαν μέτριος χρήστης gaming μου προσέφερε ικανοποιητική απόδοση ως τώρα. Το πρόβλημα μου είναι ότι καθώς την εγκατέστησα στο κουτί, ενώ δοκίμασα εξαρχής να βρω την τελευταία έκδοση driver απ'το site της NVidia, δεν ήταν δυνατή η εγκατάστασή του. Έτσι λοιπόν το ανέφερα σε έναν κολλητό πιο computer-literate από εμένα και καθίσαμε ώρες ολόκληρες να δοκιμάσουμε διάφορες ρυθμίσεις, που πιθανώς επηρεάζουν την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης της κάρτας. Δεν τις αναφέρω διότι έχει κάποιες ημέρες που συνέβη αυτό και με τόσες δοκιμές ρυθμίσεων τις έχω ξεχάσει. Το λειτουργικό μου είναι windows 10 home 64. Τελικώς, κράτησα από την διαχείριση συσκευών την έκδοση που εγκατέστησαν αυτόματα τα windows, καθώς οποιαδήποτε παλαιότερη ή νεότερη έκδοση, είναι αδικιολόγητα ασύμβατη με το σύστημα. Εσάς ποια είναι η άποψή σας για αυτό;

Η ερώτηση έγινε επί ευκαιρίας λόγω του καινούργιο βίντεο του pcsteps για την σειρά ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. Δεν έχω ξαναπειράξει τον οδηγό της κάρτας εφόσον δεν υπήρξε με αυτόν πρόβλημα πάντως.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Αν δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με αυτόν, μπορείς να τον αφήσεις ως έχει. Έτσι κι αλλιώς η κάρτα είναι αρκετά παλιά και μικρή για να κάνει την οποιαδήποτε διαφορά. Αν θέλεις να δοκιμάσεις πιο καινούργιο driver, μπορείς να μπεις στη σελίδα του κατασκευαστή της κάρτας (όχι της nvidia, της αντίστοιχης υλοποίησης).