Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑλλαγή ανεμιστήρων σε αναβάθμιση desktop
Giorikas Bourgou ρώτησε πριν 1 έτος

Καλημέρα σας.
Σας είχα ρωτήσει πριν από 2 μέρες περίπου να μου προτείνετε κάποιους 140mm και 120mm aRGB ανεμιστήρες. Μου είπατε να δω τους Be Quiet Light Wings ή κάποιους της Cooler Master. Σας είπα επίσης ότι το κουτί είναι το Deepcool Matrexx 55 και η μητρική MSI Tomahawk Max B450. Παρατήρησα όμως ότι η μητρική έχει 2 12v RGB headers και ότι η έκδοση του κουτιού είναι επίσης η 12v GRB ενώ οι aRGB ανεμιστήρες είναι 5v. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν χρειάζομαι κάποιον μετατροπέα όπως αυτόν https://global.deepcool.com/products/Accessories/accessories/2021/11374.shtml ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος σύνδεσης. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα φίλε μου! Το RGB είναι διαφορετικό πρότυπο από το ARGB. Αν θες να συνδέσεις τους ανεμιστήρες στη μητρική και όχι σε κάποιον controller, τότε πρέπει να επιλέξεις το ίδιο πρότυπο.  

Giorikas Bourgou απάντησε πριν 1 έτος

Δηλαδή αυτός ο μετατροπέας δεν κάνει δουλειά; Υπάρχουν ανεμιστήρες RGB με εφέ όπως των aRGB;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μετατροπέας από το ένα πρότυπο στο άλλο. Οι ανεμιστήρες πρέπει να έχουν το ίδιο πρότυπο με τον υποδοχή που θες να τους συνδέσεις.

Giorikas Bourgou απάντησε πριν 1 έτος

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά θα σε καλύψει για την περίπτωση σου. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν θα καλύπτει μόνο την τροφοδοσία΄η θα μπορείς να ελέγξεις και τ χρώματα από τη μητρική και όχι μονο από το hub.