Michael Pal ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα.Θα μπορούσατε να μου πείτε τι μνήμες να αγοράσω για desktop HP Compaq Business Desktop dc5700 - SFF - Core 2 Duo E6320 1.86 GHz - 1 GB - 250 GB για αναβάθμιση και αν δουλεύουν τα windows 10 στο μηχάνημα αυτό.Επίσης ποιά θα ήταν μια συμφερούσα κάρτα γραφικών για αυτό το μήχανημα γιατί πιστεύω δεν έχει κάρτα γραφικών.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Μιχάλη

Τι χωρητικότητα θέλεις να έχουν οι καινούργιες μνήμες; Μπορείς να  ανεβάσεις μια εικόνα από τα χαρακτηριστικά των τωρινών μνημών με το Speecy;

Μπορείς να εγκαταστήσεις Windows 10, αλλά δεν θα έχεις και την καλύτερη εμπειρία χρήσης λόγω χαμηλών χαρακτηριστικών.

Δεν αξίζει να προσθέσεις κάρτα γραφικών με τόσο αδύναμο επεξεργαστή, εκτός αν έχεις κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Michael Pal απάντησε πριν 5 έτη

δεν μπορώ να ανεβάσω εδώ φώτο.έχω ανεβάσει όμως στην ενότητα

Αγορά μνήμης RAM: Βρείτε τις Ιδανικές Μνήμες για το PC (+ Video)

για να τρέξουν τα windows 10 αρκούν 4 giga μνήμης για το συγκεκριμένο μηχάνημα?ευχαριστώ πολύ και πάλι

Michael Pal απάντησε πριν 5 έτη

στο σχόλια στο τέλος του εξαίσιου άρθρου

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα στο Imgur και να μας στείλεις τον σύνδεσμο κοινοποίησης.

Τυπικά τα 4GB αρκούν για τα Windows. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσεις κάποιο απαιτητικό προγράμματα (πχ Chrome), τα 8GB είναι καλύτερη λύση.

Γενικά, τα 8GB είναι η ιδανικό χωρητικότητα για τον μέσο χρήστη.

Michael Pal απάντησε πριν 5 έτη

https://imgur.com/a/UXBu8QO

Michael Pal απάντησε πριν 5 έτη

Άρα αξίζει η αναβάθμιση της μνήμης στα 4 giga ή στα 8 giga?Θα μπορέσει να την σηκώσει αυτός ο επεξεργαστής νομίζω μεχρι 4 giga παίρνει αναβάθμιση απλά δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω μνήμες dual band ή μεμονωμένες?Ευχαριστώ πολύ και πάλι και αν αξίζει καποια φθηνή κάρτα γραφικών η καλύτερα όχι κάρτα γραφικών σε αυτό το desktop?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Έχεις δίκιο, υποστηρίζει μόνο μέχρι 4GB το σύστημα σου. Απλά, στις νέες συνθέσεις δεν υπάρχουν τόσο χαμηλοί περιορισμοί και δεν πήγε το μυαλό μου.

Η καλύτερα επιλογή είναι να πάρεις ένα kit μνημών, ώστε να λειτουργήσει εγγυημένα το dual channel. Αν τις πάρεις μεμονωμένα, δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει.

Αυτές οι μνήμες θα σε καλύψουν.

Michael Pal απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.Αξίζει κάποια φθηνή κάρτα γραφικών ή καλύτερα όχι κάρτα γραφικών σε αυτό το desktop και γιατί?Το χρειάζομαι για άπλες σχετικά εργασίες,κυρίως σερφάρισμα στο νετ,κανένα αρχείο office,κατέβασμα αρχείων απο τόρρεντ ή θα επιβαρυνθεί πολύ χωρίς λόγο ο επεξεργαστής που είναι παλιός άλλωστε(2007)?Αξίζει να εγκαταστήσω καλύτερα linux σε τέτοιο επεξεργαστή αντί για windows?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν αξίζει με την έννοια ότι δεν θα σου προσφέρει κάτι. Ίσως κάποια πολύ οικονομική ίσα ίσα για να μην χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα γραφικά και επιβαρύνεις τον επεξεργαστή.

Τα Linux έχουν πολύ λιγότερες απαιτήσεις από τα Windows. Αν δεν χρειάζεσαι κάποιο λογισμικό που τρέχει μόνο σε Windows, τότε είναι η καλύτερη επιλογή για παλιούς υπολογιστές.