Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΑλλαγή ονόματος χρήστη σε windows 8.1 pro
Κώστας Ηλιάδης ρώτησε πριν 4 έτη

Χαίρετε. Εχώ τα Ελληνικά windows 8.1 pro και όταν είχα κάνει την εγκατάσταση έδωσα ως user name το όνομα και το επώνυμό μου στα Ελληνικά. Στην εξερεύνηση εμφανίζεται κάτω απο τον φάκελο 'χρήστες' ο υποφάκελος 'Κώστας' (το όνομά μου). Αν ανοίξω κάποιον commander (total commander) ο φάκελος χρήστες φαίνεται ως 'users' ενώ ο υποφάκελος 'Κώστας' μένει ως έχει. Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω αυτό το όνομά χρήστη απο Ελληνικά στα λατινικά σε Kostas. Στις επιλογές που δίνονται κάτω απο τον πίνακα ελέγχου και στους λογαριαμούς χρηστών δεν υπάρχει η επιλογή μετονομασίας..Μήπως έχει να κάνει με την έκδοση του λειτουργικού;
Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι για να δοκιμάσω μήπως λυθεί το πρόβλημα που έχω με το KODI καθώς κάποια addons βγάζουν error και το γνωστό check the log (που δεν βγάζεις και πολύ άκρη) ενώ στον ίδιο υπολογιστή αν συνδεθώ με λογαριασμό που έφτιαξα 'Guest' λειτουργεί το ίδιο addon χωρίς κανένα error. Αν τώρα έχετε κάποια άλλη λύση για το παραπάνω πρόβλημα ευπρόσδεκτη..
Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.
Κώστας.

3 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

Δεν είμαι βέβαιος για τα Windows 8.1, αλλά εφόσον είναι αρκετά παρόμοια με τα 10, το παρακάτω μπορεί να λειτουργήσει.
Στα Windows 10 δεν είναι εύκολο να αλλάξεις το όνομα από τα Settings, πρέπει να έχεις Microsoft Account και να πας να το αλλάξεις από εκεί.
Αλλά για local account υπάρχει η δυνατότητα να το κάνεις από το Control Panel. Αν δεν το έχεις σε εικονίδιο ή στο menu μπορείς να κάνεις search από την taskbar. Οπότε πας Control Panel->User Accounts->User Accounts, κι εκεί πρέπει να υπάρχει επιλογή Manage Accounts ή απευθείας την επιλογή Change your account name.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Κώστα, για ρίξε μία ματιά εδώ.

Κώστας Ηλιάδης απάντησε πριν 4 έτη

Χαίρετε, σήμερα λύθηκε το πρόβλημα με το νέο άρθρο του pc steps:
https://www.pcsteps.gr/258119-%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-windows-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac/
Ευχαριστώ..