Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑλλαγή ρυθμίσεων δικτύου
Γιάννης Πουγαρίδης ρώτησε πριν 10 έτη

Καλημέρα. Δουλέυω σε μια εταιρία όπου εδώ και αρκετά χρόνια, οι υπολογιστές συνδέονταν στο internet μέσω server όντας ρυθμισμένοι να παίρνουν ip αυτόματα. Από την προηγούμενη εβδομάδα, άρχισαν ένας-ένας να παρουσιάζει προβλήματα στη σύνδεση. Ο τεχνικός που αναλαμβάνει την ρύθμιση-επιδιόρθωση, πρόσεξα ότι απενεργοποιεί την αυτόματη ρύθμιση και καταχωρεί σταθερή ip σε κάθε PC. Οι περισσότεροι υπολογιστές τρέχουν win xp.
Στην εταιρία είμαι απλός υπάλληλος, αλλά δεδομένου ότι γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, τον ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό? (σημείωση: ο εργοδότης μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον server). Χωρίς να μπορεί να μου πει πολλά πολλά, μου τόνισε να προσέχω τις σελίδες που επισκέπτομαι.
Ρωτάω: Έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας στο δίκτυό μας; Δηλαδή μπορεί να γίνει τώρα παρακολούθηση των υπολογιστών, ενώ πριν δεν ήταν αυτό εφικτό;
Τί αλλό μπορεί να σημαίνει αυτή η αλλαγή;

2 Απαντήσεις

giannis koulis απάντησε πριν 10 έτη

Καλημερα σας πριν 4 μηνες περιπου η microsoft σταματησε την υποστηριξη τον windows xp πραγμα που παει να πει οτι δεν εχουν ενηρωσης ασφαλεια και μπενουν πιο ευκολα ιοι μπορειται να κατεβασεται ή να αγορασεται antivirus για καθε υπολογιστη ή να κανεται αναβαθμισει σε καινουργιο windows .

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Γιάννη Πουγαρίδη, αγνόησε τον Giannis Koulis, δεν διαβάζει καλά τις ερωτήσεις και δίνει άσχετες απαντήσεις, τον έχω προειδοποιήσει για αυτό.

Οι ρυθμίσεις που έκανε ο τεχνικός δεν έχουν καμία σχέση με την παρακολούθηση των υπολογιστών.

Πιθανώς έχει κάποιο πρόβλημα ο DHCP Server, η υπηρεσία η οποία δίνει αυτόματα τις διευθύνσεις IP στους υπολογιστές, και γι' αυτό χρειάζεται χειροκίνητος ορισμός τους.

Η απάντηση που σου έδωσε ο τεχνικός είναι πολύ αμφίβολο αν έχει πραγματική σχέση με το πρόβλημα, πιθανώς σου είπε κάτι για να σε ξεφορτωθεί (το κάνουμε καμιά φορά αυτό οι τεχνικοί).