Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑλλαγή σκληρού δίσκου σε λάπτοπ
Sofia Gbh ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπερα.Εχω ενα Sony Vaio(συγκεκριμενα το VGN-CS21S ) και πρόσφατα άρχισε να κρασάρει ο σκληρός όποτε θα χρειαστεί αλλαγή άμεσα. Μου πρότειναν να βάλω ssd .Δεν είναι μέσα στην εγγύηση και θα το αγοράσω και εγκαταστήσω μονή μου ,απλά δεν ξέρω ούτε τι σκληρό να πάρω ,ούτε αν υπάρχουν θέματα συμβατότητας κτλ. Τι προτείνετε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Σοφία.

Δεν θα έχεις πρόβλημα συμβατότητας, όποιο δίσκο 2,5" και να πάρεις είναι εντάξει.

Μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις για το δίσκο? Για να δω αν συμφέρει να πάρεις SSD ή είναι καλύτερα να πάρεις μηχανικό.

Sofia Gbh απάντησε πριν 10 έτη

Καλημερα.ε μέχρι 100 ..?Απλά μου έχουν πεί πως ssd με 70ε παίρνεις 30 Gb η κάτι τέτοιο. που δεν συμφέρει. Γενικότερα πάντως από λειτουργική άποψη θα συνέφερε να δώσω παραπάνω λεφτά και να πάρω ένα ssd ή η απόδοση δεν θα έχει και τόση μεγάλη διαφορά οπότε δεν αξίζει και ιδιαιτέρα?ποια είναι η γνώμη σου?Το λάπτοπ είναι 6ετίας .Το ανοίξαμε βέβαια και όλα τα υπόλοιπα φαίνονται μια χαρά.

Υ.Γ. αν επαιρνα hdd με 500-600 gb θα το σηκωνε το μηχανιμα λες?αυτος που ειχε ειναι 320 gb νομιζω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Οι τιμές που σου είπαν δεν ισχύουν. Μπορείς να έχεις αξιοπρεπέστατο SSD στα 256GB με 100 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι πως επειδή ο υπολογιστής είναι του 2008, υπάρχει πιθανότητα να υποστηρίζει μόνο SATA 2, και έτσι να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο έναν δίσκο SSD, που θέλει τουλάχιστον SATA 3.

Όμως ακόμα κι έτσι, ένας SSD θα μειώσει το βάρος και την κατανάλωση του laptop, και έστω και με μειωμένη ταχύτητα θα είναι ταχύτερος από οποιονδήποτε συμβατικό δίσκο.

Αν λοιπόν σου φτάνουν τα 256GB για τα Windows, τα προγράμματα και μικρά αρχεία (πχ κειμένου, φωτογραφίες κλπ) και έχεις έναν εξωτερικό δίσκο για μεγάλα αρχεία, όπως ταινίες κλπ, είναι μια καλή επιλογή.

Αν θέλεις μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ίδιο το laptop, μπορείς άνετα να βάλεις έναν hdd των 500-600GB, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Sofia Gbh απάντησε πριν 10 έτη

καλησπερα και παλι και ευχαριστω για την απαντηση. αποφασισα να βαλω συμβατικο γιατι βγαινουν αρκετουτσικα τα λεφτα για ssd .βρηκα αυτον εδω http://www.public.gr/product/computers-and-software/anabathmisi/esoterikoi-skliroi-diskoi/esoterikos-diskos-wd-scorpio-blue-500gb-25-sata3-wd5000lpvx/prod5060616pp/
το εχω βρει και σκετο SATA και SATA 2 και SATA 3. το καλυτερο φανταζομαι για το δικο μου λαπτοπ ειναι να παρω sata 2 σωστα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αφού είναι του 2008 το laptop, λογικά ναι, έχει Sata 2. Μην σε απασχολεί, όμως, όλα τα SATA είναι συμβατά μεταξύ τους.

Δες αυτόν το δίσκο. Είναι φθηνότερος, τρέχει στις 7200 στροφές και άρα είναι γρηγορότερος, και είναι και HGST, που είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα σκληρών δίσκων.

Sofia Gbh απάντησε πριν 10 έτη

Η HGST καλυτερη της WD? περιεργο μου φαινεται αλλα οκ.Κατι θα ξερεις παραπανω. δεν με πειραζει ποιος θα ειναι φτηνοτερος,ουτως η αλλως η διαφορα ειναι πολυ μικρη. Μεταξυ των 2 θεωρεις καλυτερο αυτον της HGST οποτε?
Ευχαριστω και συγνωμη αν αργω να απαντησω λιγο!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δες τη σχετική έρευνα με 27000 δίσκους που λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Sofia Gbh απάντησε πριν 10 έτη

α, πολυ βοηθητικη ερευνα! αυτο που με απασχολουσε ειναι εκτος απο καλη αποδοτικοτητα και η διαρκεια σε χρονο.απ'οτι βλεπω HGST kai WD ειναι πολυ κοντα με την WD δευτερη.Οποτε θα προτιμησω την προταση σου και θα παρω τον HGST.Ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τον χρονο σου και τις συμβουλες :)