Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑλλαγή σκληρού σε deskopt
spyros karanzogiannis ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σου Άγγελε.εχω ενα προβληματακι.βασικα μεγαλο προβλημα.εβαλα σε ενα pentium 4 καινούριο σκληρό δίσκο.τον σύνδεσα κανονικά βγάζοντας τον παλιό κ με το άνοιγμα του υπολογιστή τιποτα στην οθόνη.μαυριλα σκέτη.να επισημάνω οτι πηγα να κανω πριν κάποιες μερες φόρματ στον παλιό δισκο αλλα δεν τον αναγνωρίζε στα windows 7 στην εγκατάσταση, μου έδειχνε οτι δεν υπήρχε δίσκος για να κανω φόρματ.τελικα μετα πρεπει να χάθηκαν κ οι driver της μητρικής.υπαρχει καποια λύση γιατι λεφτα για να καινούριο πουθενα.ευχαριστω εκ των προτέρων.

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Σπύρο,

Για τον καινούριο δίσκο, είναι πιθανό να μην τον αναγνωρίζει το BIOS, συμβαίνει αυτό καμιά φορά σε παλιές μητρικές, και εφόσον μιλάμε για Pentium 4, αμφιβάλλω αν θα βοηθήσει και το να βάλεις το τελευταίο BIOS, θα είναι ήδη αρκετών χρόνων.

Μια οικονομική λύση θα ήταν να πάρεις ελεγκτή SATA σε PCI, όπως αυτός, και να συνδέσεις εκεί το δίσκο.

spyros karanzogiannis απάντησε πριν 9 έτη

Ναι αλλα δεν θα επρεπε να μου βγάζει το μήνυμα με τα άσπρα γράμματα στην μαύρη οθόνη οτι δεν μπορει να κανει boot???παιζει να εχει χαλάσει κ η κάρτα γραφικων κ γι'αυτο να μην δείχνει τιποτα;;;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αν βγάλεις το δίσκο πάλι δεν ανάβει καθόλου? Ίσως κουνήθηκε κάτι στο εσωτερικό όταν έβαλες το δίσκο. Δες τον οδηγό για όταν δεν ανοίγει ο υπολογιστής για να ελέγξεις.

spyros karanzogiannis απάντησε πριν 9 έτη

Μονο την ram ειχα βγάλει για να βάλω τον δισκο.αλλα τις εβαλα παλι κανονικα.μπορει να ειμαι κ θέμα κάρτας γραφικων η οχι;;;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εφόσον έβγαλες τη RAM, το πιθανότερο είναι πως δεν έχει μπει σωστά.

Για δοκίμασε να βγάλεις όλα τα αρθρώματα εκτός από ένα, να δεις αν έτσι ανοίγει ο υπολογιστής.

spyros karanzogiannis απάντησε πριν 9 έτη

Άγγελε ειχες δίκιο δεν ειχε μπει καλα η ram.μολις άνοιξα το ενα κλικ στο πλάι κ τον άνοιξα λειτουργούσε κανονικά μετα το ξανα εκλεισα το κλικ κ ολα κομπλε.σε ευχαριστω παρα πολυ.σου εύχομαι ολο ψυχα καλη χρονια με υγεια κ ευτυχείς.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλές γιορτές, Σπύρο.