Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑλλαγή υλικού, χρειάζεται νέο κλειδί windows?
Giorgos Gkodosis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας. 
Επειδή προχωρησα σε αλλαγή υλικού, συγκεκριμένα: μητρική, σκληρό δίσκο, επεξεργαστή και μνήμη ram, για υπολογιστή που προοριζεται για απλή χρήση (εννοώ δεν είναι για επαγγελματική χρήση). 
Είχα αλλάξει κάποια στιγμή τα windows κάνοντας φορμάτ, από τα windows 7, αγόρασα από ηλεκτρονικό κατάστημα άδεια - κλειδί για τα windows 10, και τα εγκατέστησα. 
Κάνοντας λοιπόν τη διαδικασία: Command prompt, προκειμενου να δω τί άδεια είναι αυτή που έχω, μου βγήκε ένα παραθυρο που γράφει τα εξής:
Windows script host
Όνομα: Windows (R) Professional edition
Περιγραφή: Windows Operating System, RETAIL channel
Μερικός αριθμός - κλειδί προϊόντος:  ΟJBGT
Κατάσταση άδειας χρήσης: Με άδεια χρήσης. 
Από αυτό, καταλαβαίνετε αν αυτό το κλειδί μπορώ να το χρησιμοποιήσω μετά το φορματ στο καινούριο μου υλικό (μητρική, σκληρό δίσκο, επεξεργαστή, μνήμη ram) ;
Ευχαριστώ

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Αν το κλειδί είναι retail, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά σε άλλον υπολογιστή. Αν αγοράστηκε από κατάστημα με φθηνά κλειδιά, είναι πιθανό να μη μπορείς.

Το κλειδί είναι αυτό που βλέπεις, αλλά δεν χρειάζεται να μπλέκεις με κλειδιά. Αν συνδέσεις στα Windows τον Microsoft λογαριασμό σου, το κλειδί θα συνδεθεί με αυτόν. Έτσι θα αρκεί να κάνεις log in με τον λογαριασμό σου για να ενεργοποιηθούν τα Windows.

Giorgos Gkodosis απάντησε πριν 3 έτη

Άρα, από τη στιγμή που το κλειδί είναι retail, δε χρειάζεται να αγοράσω καινούριο, σωστά κατάλαβα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν το κλειδί είναι retail, μπορείς να το μεταφέρεις κανονικά σε άλλον υπολογιστή, αρκεί να μην είναι παράλληλα ενεργοποιημένο σε άλλον.