Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑλλαγή Brightness/contrast σε Browser κατα το σκρολάρισμα!!
Eleftherios Kokkinis ρώτησε πριν 1 μήνα

Καλήσπέρα και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Κατά την πλοήγηση σε σελίδες (Gazzetta, Facebook, YouTube, κλπ), ξαφνικά αλλάζει το Brightness/contrast (κάποιο από τα 2 -μάλλον το Contrast- ή και τα 2) σε πολύ έντονο και αδύνατο να διαβάσεις. Να καταλάβεις, το θέμα στο Chrome τώρα είναι σχεδόν μπλέ (καρτέλες κλπ) και γίνεται έντονο άσπρο, όπως και όλη η σελίδα αλλά και οι σελίδες στις υπόλοιπες καρτέλες του ίδιου παράθυρου Browser.
Για παράδειγμα στο gazzetta, σκρολάρω προς τα κάτω και σε κάποιο σημείο γίνεται αυτή η αλλαγή. Αν γυρίσω προς τα πάνω, πίσω από αυτό το σημείο, ξαναγυρίζει στο νορμάλ, αν πάω πάλι προς τα κάτω σε αυτό το σημείο, ξανά!
Αν τον browser τον βάλω δεξιά στην μισή οθόνη, πάλι γίνεται, απλά όταν σκρολάρω, το σημείο που γίνεται η αλλαγή απλά αλλάζει σε πιο πάνω ή πιο κάτω. Αν ανοίξω 2 ξεχωριστά παράθυρα με τον Browser, το ένα δεξιά και το άλλο αριστερα, έστω και τα 2 στο ίδιο σαιτ, σκρολάρω στο π.χ. δεξί παράθυρο, σε κάποιο σημείο γίνεται η αλλαγή, αλλά το αριστερό παράθυρο, δεν επηρεάζεται και μπορεί να σκρολάρω στο αριστερό χωρίς κανένα θέμα. Από το δεξιά παράθυρο, αν πάρω την καρτέλα με το σαιτ που είναι με το έντονο contrast και το βγάλω μόνο του, φεύγει το πρόβλημα. αν την ξαναβάλω την καρτέλα πίσω, ξανα πάλι. Το contrast αλλάζει μόνο στο εν λόγο παράθυρο, το υπόλοιπο λάπτοπ είναι κανονικό.
Αν έχω 10 καρτέλες ανοιχτές χωρίς πρόβλημα, όταν ανοίξω την 11 και εμφανιστεί το πρόβλημα, εκείνη την στιγμή, όλες οι καρτέλες του παραθύρου είναι με πρόβλημα. Μέχρι να κλείσω την προβληματική καρτέλα, ή να σκρολάρω πιό πάνω ή κάτω. 
Νόμιζα ότι εφταιγε το Edge που χρησιμοποιούσα πάνω από χρόνο. Ξαναέβαλα τον Chrome, αλλά και εκεί το ίδιο. 
Αλλαγή φωτινότητας αυτόματα είναι στο OFF. Όπως και από το Battery saver. Πάντα σε σύνδεση με ρεύμα. Το πρόβλημα υπάρχει και με 2η οθόνη και χωρίς. Συμβαίνει κάθε μέρα, άλλα όχι όλες τις φορές, αλλά σε διάφορα σάιτ. Συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό..
Μου φάνηκε πολύ δύσκολο να το περιγράψω και ελπίζω να κατάλαβες τί είναι, να είναι κάτι που το έχεις ξανα ακούσει, γιατί δεν βρήκα κάτι τέτοιο online. 
(Αν όχι, αλλά έχεις όρεξη, να καταγράψω την οθόνη όταν το κάνει και να το στείλω)
Laptop: Asus ROG Strix G713QM
Processor AMD Ryzen 9 5900HX with Radeon Graphics 3.30 GHz
Installed RAM 16,0 GB (15,4 GB usable)
Edition Windows 11 Home
Version 23H2
Installed on ‎01.‎11.‎2023
OS build 22631.3593
Chrome και Edge ενημερωμένα.
 
Εννοείται ευχαριστώ και μόνο που το διάβασες, όποιος το διάβασε!
Λευτέρης

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα, από την πρώτη στιγμή που αγόρασες το laptop παρατήρησης αυτό το πρόβλημα? Οι drivers του laptop είναι όλοι ενημερωμένοι? Μήπως υπάρχει κάποιο νεότερο BIOS update?

Eleftherios Kokkinis απάντησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα,
το λάπτοπ το έχω απο το 2021. Bios και όλα είναι ενημερωμένα, μήπως παραείναι; Και έκανα κάποια ενημέρωση των Windows που το δημιούργησε;
 
**Και όπως συμβαίνει και όταν πας σε μηχανικό το αμάξι σου, σήμερα τις τελευταίες ώρες που το χρησιμοποιώ, δεν το έχει κάνει!
Η κόρη μου -μωρό- πατάει το πληκτρολόγιο σαν ντραμς. Θα μπορούσε να έφταιξε αυτό σε κάτι;