Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑλλαγή GPU. Τι να προσέξω – Προτάσεις
vasilis goul ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα. Ασχολούμαι με το Gaming και θέλω να αλλάξω την κάρτα γραφικών μου. Αυτή τη στιγμή έχω μια GeForce GT520 η οποία δεν με βοηθάει καθόλου πλέον. Θα ήθελα να βάλω μια καινούργια (κοιτούσα για την GTX 960) , αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να ελέγξω πριν αγοράσω μια και άμα θα την υποστηρίζει το σύστημά μου. Η μητρική μου είναι η Gigabyte H61M-S2V-B3 , ο επεξεργαστής μου i5-2320 3.0GHz 3.2GHz και το τροφοδοτικό μου είναι στα 550W. Υπάρχουν κάποιες που θα μου προτείνατε (η τιμή να μην ξεπερνάει τα 200€) και το τι να προσέξω? 

Μερικά από τα παιχνίδια που θέλω να παίζω/παίξω εύκολα με την νέα Gpu:
>The Witcher III
>Dragon Age: Inquisition 
>Fallout 4
>WoW

Ευχαριστώ. :)

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τσίτος απάντησε πριν 9 έτη

Τα 550W είναι αρκετά για τις περισσότερες κάρτες που κυκλοφορούν, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα τροφοδοσίας. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις ένα επώνυμο κατασκευαστή και αν είναι δυνατόν να έχει καλές κριτικές η κάρτα. Από θέμα κατανάλωσης οι nvidia είναι πιο οικονομικές από τις amd, χωρίς να σημαίνει ότι είναι πιο αδύναμες. Η GTX 960 φαίνεται αρκετά καλή για τα παιχνίδια που θες να παίξεις, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και η μνήμη, ειδικά στα καινούργια παιχνίδια, οπότε αν έχεις λιγότερα από 8GB ίσως χρειαστεί να κόψεις κάτι στα γραφικά.
Υ.Γ. Το Fallout τα σπάει! ;)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Με τον επεξεργαστή που έχεις, το τροφοδοτικό, και τα χρήματα που θέλεις να δώσεις, η 960 είναι η ανώτερη επιλογή. Θα μπορούσες να έβλεπες και μια R9 280x, που έχει καλύτερες επιδόσεις και παρόμοια τιμή, αλλά θα χρειαζόσουν μεγαλύτερο τροφοδοτικό.

Σίγουρα θα σε καλύψει στα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν, με σχετικά καλά γραφικά.