Georgios Dimakas ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σου Άγγελε! 
Θα ήθελα τη γνώμη σου...έχω laptop Sony Vaio SVE1711K1EB έχω αλλάξει τον SSD και τώρα σκέφτομαι για RAM γιατί έχει 4GΒ, θα βοηθήσει παραπάνω λες?

3 Απαντήσεις

Κωνσταντίνος Ντούρος απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αν η χρήση που κανεις στο λαπτοπ σου ειναι μονο office, ταινειες, browsing και γενικα πολυ απλα πράγματα με τα 4 GB θα είσαι μια χαρά. Αν πάλι όμως θέλεις και να παίξεις και κανά παιχνίδι τότε θα πρέπει να αναβαθμίσεις στα 8 επίσης έτσι και αλλιώς με τα 8GB ram θα είσαι υπερκαλλυμενος, και οχι μονο θα τρεχει πιο γρηγορα ο υπολογιστης σου αλλα θα γλιτωεις και τυχον καθυστερησεις στα windows που ισως ειχες και γενικα θα τρεχει πολυ κλυτερα απο ότι πριν. Αμα θελεις διαβασε και τον σχετικο οδηγο σχετικα με την αναβαθμιση της μνημης ram. Αυτη ειναι η γνωμη μου και να σε ενημερωσω πως δεν ειμαι ειδικος απλως ασχολουμε με αυτα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κωνσταντίνε, η RAM δεν παίζει κανένα ρόλο στα παιχνίδια όταν η κάρτα γραφικών είναι ανεπαρκής, και στο συγκεκριμένο laptop που έχει οθόνη Full HD και μια αρκετά παλιάς γενιάς κάρτα γραφικών, τα παιχνίδια μόνο στο low παίζουν έτσι κι αλλιώς.
Γιώργο, τα 8GB RAM είναι γενικά το ιδανικό για σύγχρονη χρήση, ειδικά όταν οι browsers απαιτούν όλο και περισσότερη μνήμη για τη λειτουργία τους. Σίγουρα θα δεις διαφορά πηγαίνοντας από τα 4 στα 8GB.
Αν θέλεις να σου προτείνουμε μνήμη, γράψε μας τα χαρακτηριστικά της μνήμης που έχεις ήδη από το Speccy, για να σου κάνουμε την ανάλογη πρόταση.
https://www.pcsteps.gr/569-αγορά-μνήμης-ram/

Κωνσταντίνος Ντούρος απάντησε πριν 6 έτη

Δεν ήξερα οτι δεν παιζει λογο η μνήμη αν η κάρτα γραφικών είναι ανεπαρκής ευχαριστώ πολυ για την πληροφορία!!!!!!!