Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑΛΛΑΓΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΛΑΠΤΟΠ,Ι7-8750,σε ι7-9700
Bill Misailidis ρώτησε πριν 5 έτη

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ DELL G5 5580 I7-8750H/8GB/SSD 256GB/HDD 1TB/GTX1060 6GB/FHD/W10 GAMING LAPTOP!!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ I7,ΕΝΑΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ?

3 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 έτη

Δεν ξέρω αν γίνεται τεχνικά, αλλά θα πρέπει να σκεφτείς αν πραγματικά αξίζει. Είσαι βέβαιος οτι ο υπολογιστής καθυστερεί λόγω του "αδύναμου" επεξεργαστή?
Κατά τη γνώμη μου μάλλον δεν αξίζει, γιατί ο i7 είναι γενικά ένας πραγματικά πολύ ισχυρός επεξεργαστής (high-end σήμερα), ενώ οι δύο επεξεργαστές που αναφέρεις είναι πολύ συγκρίσιμοι. Και οι δύο είναι πολύ σύγχρονοι. Q1/2018 ο 1ος, Q4/2018 ο 2ος. Δες κι αυτό το link:
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-9700K-vs-Intel-Core-i7-8750H/4030vsm470418
Σύμφωνα με το παραπάνω site, ο 9700 είναι 35% ταχύτερος, το οποίο δεν είναι και εντυπωσιακό. Το νούμερο αυτό βέβαια θα το πιάσει μόνο αν τρέχεις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλαπλά cores. Σε single-core η διαφορά είναι 29%. Πολλοί αλγόριθμοι (λόγω λογκής, σχεδιασμού ή υλοποίησης) τρέχουν μόνο σαν single-thread.
Αλλά: αυτό δε σημαίνει οτι ο υπολογιστής θα είναι πραγματικά 29-35% ταχύτερος. Υπάρχει και η RAM, η οποία είναι "πιο αργή" από τον επεξεργαστή (πολλές φορές ο επεξεργαστής "περιμένει" τη μνήμη), οπότε η ταχύτητα θα είναι μεν αυξημένη, αλλά όχι τόσο πολύ. Και τέλος τα παραπάνω αφορούν μόνο το CPU-bound μέρος των εφαρμογών. Υπάρχουν και τα γραφικά (τα οποία εξαρτώνται κυρίως από την κάρτα γραφικών), και τέλος υπάρχει και και το I/O (διάβασμα/γράψιμο στο δίσκο ή άλλες συσκευές ή στο internet), ή επικοινωνία από το δίκτυο. Το I/O-bound μέρος των εφαρμογών δε θα δεί καμμία βελτίωση από την αναβάθμιση του επεξεργαστή.
Και είναι και το οικονομικό, οι τελευταίας γενιάς επεξεργαστές είναι πάντα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ακριβοί (για... ΗΛΙΘΙΟΥΣ!), κι οι τιμές πέφτουν δραματικά μετά από 6 μήνες με 1 χρόνο. Μάλλον θα τον βρείς πολύ φθηνότερο τότε, η μπορεί να βρείς ακόμα καλύτερα μοντέλα.

Bill Misailidis απάντησε πριν 5 έτη

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ.ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Φίλε μου, δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό - συμφέρον... δες και εδώ.