Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsαλλαγη σκληρου δισκου σε laptop με γνησια windows 10
giannis mousakos ρώτησε πριν 6 έτη

Εχω το λαπτοπ  'HP Compaq CQ58-d04 sv Black E1T54EA' το οποιο αγοραστηκε 01/11/2013 (εκτος εγγυησης), και θελω να αντικαταστησω τον σκληρο του δισκο (ο οποιος την τελευταια εβδομαδα κανει συνεχως επαννεκινηση προσπαθωντας να 'επαναφερει τα windows 10 σε προηγουμενη εγκατασταση'  χωρις αποτελεσμα, ισως γιατι διεκοπη απροσμενα εγκατασταση ενημερωσεων την στιγμη που το εκανε). Τα windows 10 home ειναι γνησια μετα απο upgrade windows 8. Εβγαλα τον δισκο, τον συνεδεσα σε αλλο laptop, πηρα τα αρχεια μου και θελω να τον εχω σαν εξωτερικο (αγοραζοντας θηκη κτλ.). Τι ενεργειες θα κανω μετα την τοποθετηση του ssd, για να του βαλω παλι  'τα windows 10'  νομιμα (δεν εχω cd, usb η κατι αναλογο για εγκατασταση). Σας ευχαριστω (email:  giannismousakos@gmail.com)

1 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Αν δε κάνω λάθος ,πρώτα πρέπει να δεις αν επιδιορθώνεται ο δίσκος για να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις.Δοκίμασες να τον κάνεις format ? (Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν)
Θα πρέπει να κατεβάσεις το iso και να το γράψεις σε dvd ή να φτιάξεις ένα bootable usb.  Tα Win10 έχουν κλειδώσει στη Μητρική σου.Μετά θα τα κάνεις απλώς μία εγκατάσταση.Η Μητρική θα αναγνωρίσει το Λειτουργικό,και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. Δες τα βήματα εδώ(ενότητα "Κατέβασμα Windows10 iso)
https://www.pcsteps.gr/34417-κατέβασμα-windows-10-iso-δωρεάν-microsoft
Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αυτή.(ενότητα "Πώς γίνεται η καθαρή εγκατάσταση Win10)
https://www.pcsteps.gr/34523-εγκατάσταση-windows-10
Για το πώς θα έχεις τον δίσκο εκείνο σαν Εξωτερικό,δες εδώ
https://www.lifewire.com/make-an-internal-hard-drive-external-2640422