Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφορα"Αλλοιώνονται" τα δεδομένα στον αέρα;
Luxocculta ρώτησε πριν 7 έτη

Γειά χαρά στην ομάδα!!
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Ας πούμε ότι έχουμε ένα κινητό, ένα tablet κλπ με γεμάτες τις κάρτες μνήμης και θέλουμε να μεταφέρουμε τα δεδομένα σε έναν σκληρό δίσκο. Αν το κάνουμε μέσω wi fi θα υπάρξει κάποια απώλεια (έστω και ελάχιστη) στην ποιότητα των αρχείων μουσικής, βίντεο και άλλων που είχαμε αποθηκευμένα, σε σχέση με το αν το κάνουμε με απευθείας ενσύρματη σύνδεση;
Επίσης είχα διαβάσει σε κάποιο θέμα του pc steps για το buckup ότι τα αρχεία πρέπει να τα ξανά αντιγράφουμε κάθε δυο χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο τα διατηρούμε στην αρχική τους μορφή κατά κάποιον τρόπο "φρέσκα". Δηλαδή αν ακούσουμε ένα αρχείο flac που το έχουμε σε ένα σημείο 10 χρόνια δεν θα ακούγεται στην αρχική του μορφή αλλά υποδεέστερο η αυτό δεν υφίσταται; Αν υπάρχουν κάποια άρθρα που έχετε δημοσιεύσει επί του θέματος αυτού θα με ενδιέφεραν...

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, εάν η μεταφορά ολοκληρωθεί και δεν υπάρξει κάποια αναπάντεχη διακοπή δεν θα υπάρξει κάποια διαφορά στην ποιότητα. 
Τα ψηφιακά αρχεία μας με το πέρασμα του χρόνου και ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες μπορεί να αλλοιωθούν. Δεν σημαίνει ότι θα χάσουν την ποιότητα τους ή το χρώμα τους αλλά μπορεί να προβληματική η αναπαραγωγή τους ή μη εφικτή.

Luxocculta απάντησε πριν 7 έτη

Κατάλαβα και ευχαριστώ Γιώργο! Αυτό το τελευταίο που λες δυστυχώς το έχω πάθει σε δυο 64άρες mSD κάρτες. Στην πρώτη έχασα 8GB αρχεία και στην δεύτερη 5GB και ενώ σε κάποια έβλεπε τους φακέλους και κάποια από τα αρχεία δεν μπορούσε να τα ανοίξει (μήνυμα "άκυρο αρχείο") ενώ πολλά είχαν εξαφανιστεί τελείως από τους καταλόγους. Οι κάρτες ήταν σε usb adaptor και έπαιζαν από ενισχυτή hi fi μέσω usb in. Ο ενισχυτής αν και ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο το αποκλείω να κόλλησε κάποιον ιό και να έχασα τα αρχεία (δεν ξέρω και αν είναι εφικτό σε αυτήν την περίπτωση)

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μπα σε καμία περίπτωση, το πιο λογικό είναι με την πάροδο του χρόνου να αλλοιώθηκαν ή να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα υλικού στις κάρτες..