Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑνάκτηση αρχείων και πρόσβαση
Σπύρος Κατρανίδης ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα,
Είχα διαγράψει ορισμένες φωτογραφίες που νόμιζα ότι τις είχα διπλές. Αφού το διαπίστωσα χρησιμοποίησα διάφορα προγράμματα ανάκτησης. Αφού έσωσα τα αρχεία ξεκίνησα τη διαλογή.
Στο Recuva και συγκεκριμένα στον unknown folder παρατήρησα πως δε μου έδειχνε ορισμένες φωτoγραφίες. Παρατηρώντας με φωτογραφίες που είχα ήδη διαπίστωσα πως διατηρούν τόσο το όνομά τους και το μέγεθός τους όσο και τον τύπο του αρχείου και την ημερομηνία τους. Όταν ανοίγω το αρχείο δε μου παρουσιάζει τίποτα και μου αναφέρει \"Φαίνεται ότι δεν υποστηρίζουμε αυτήν τη μορφή αρχείου\". Σε ορισμένες μου παρουσιάζει κάποια άσχετη εικόνα. Συγχρόνως μου έχει φωτογραφίες που με το ίδιο μέγεθος και τύπο με τις προηγούμενες και ημερομηνία αλλά έχουν άσχετο όνομα με αριθμούς σε αύξουσα σειρά. Χρησιμοποιώντας το dupeGuru για να αφαιρέσω διπλά αρχεία μου παρουσίαζε ως διαφορετικά τα εμφανιζόμενα αρχεία με άσχετη ονομασία με τα αρχεία που δεν άνοιγαν και είχαν τα ονόματα των φωτογραφιών παρ΄ όλο που έχουν το ίδιο μέγεθος και ημερομηνία.
Στο mini tool υπάρχουν περιπτώσεις που άλλη εικόνα παρουσιάζονταν στα εικονίδια και άλλη όταν τα άνοιγα.
Στο Photo Rec παρατήρησα αρχεία που ήταν διπλά μεν αλλά από διαφορετικό τύπο. πχ μπορεί το ένα να ήταν .xml και το άλλο .txt  ή σε .csv ή από .jpg  σε .png ή κάποια αρχεία που τα παρουσίαζε απλά ως αρχεία σε .jpg .
Γιατί μπορεί να μην μπορώ να έχω πρόσβαση στις φωτογραφίες παρ\' όλο που φαινομενικά υπάρχουν και γιατί να μου παρουσιάζονται διαφορετικές εικόνες σε άλλες;
Τι συμβαίνει με την περίπτωση του mini tool;
Υπάρχει περίπτωση να βρίσκονται φωτογραφίες σε άλλη μορφή πέρα από αρχεία εικόνας στην περίπτωση του Photo Rec;
 
Τι μπορώ να κάνω σε κάθε περίπτωση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Σπύρο, αρχικά πες μας τι δίσκο έχεις, SSD ή τον κλασσικό HDD? Επίσης τι διάστημα πέρασε από τότε που διέγραψες τις φωτογραφίες?

 

Σπύρος Κατρανίδης απάντησε πριν 1 έτος

Έχω HDD.
Ήταν γύρω στους 5 μήνες αλλά δεν τον είχα χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου λόγω βλάβης στη φόρτιση. Το πολύ 5-7 μέρες συνολικά
 

Σπύρος Κατρανίδης απάντησε πριν 1 έτος

Ή κάποιες μέρες παραπάνω

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Σπύρο, συγνώμη για την καθυστέρηση..με αυτά που περιγράφεις φαίνεται ότι τα αρχεία που θες να ανακτήσεις δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να ρίξεις μία ματιά στους οδηγούς μας εδώ και εδώ. Δυστυχώς όμως το ποσοστό επιτυχίας των δωρεάν εφαρμογών είναι περιορισμένο. Εάν το περιεχόμενο που θες να ανακτήσεις είναι πολύ σημαντικό τότε αξίζει να δοκιμάσεις πιο επαγγελματικές λύσεις..