Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑνάκτηση αρχειων μετά από φορματ
Aimilios Per ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, 
Γνωρίζω ότι υπάρχει τρόπος ανάκτησης αρχείων αφού τα διαγράψουμε ακόμα και από τον κάδο ανακύκλωσης.

Είναι εφικτή ομως, η ανάκτηση αρχείων αφού γίνει φορμάτ στον υπολογιστή; (στην περίπτωση μου λάπτοπ)

Χρειάζομαι βοήθεια άμεσα καθώς τα αρχεία είναι πάρα πολύ σημαντικά, όσο μικρές και να είναι οι πιθανότητες ανάκτησης πρέπει να τις εξαντλήσω.Ευχαριστω.

4 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Δύσκολο είναι αλλά δοκίμασε πχ με το Recuva .
https://www.pcsteps.gr/308-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/
Έχει επίσης σημασία αν ο δίσκος είναι hdd ή ssd .
Aν δε γίνει κάτι ,απευθύνσου σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων ,αν μπορεί να γίνει κάτι.

Aimilios Per απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση, ο δίσκος HDD είναι ευτυχώς.
Θα δοκιμάσω κάποιον τρόπο από τους παραπάνω, από βδομάδα γιατί δεν έχω το λάπτοπ στα χέρια μου αυτή τη στιγμη. Θα παραμείνει κλειστό βέβαια μέχρι τότε.

Τον οδηγό τον έχω διαβάσει απλά ψάχνω γνώμες διότι αναφέρεται μέσα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει διαμορφωση δίσκου και δεν αναφέρει κάτι παραπάνω για αυτό.

Μήπως τα προγράμματα αυτά ανάκτησης δεν βοηθήσουν στην περίπτωση που έχει γίνει φορματ;

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Σωστά τα λες, όμως τη διαμόρφωση ήδη την έκανες δυστυχώς.
Πράγματι δεν είναι σίγουρο αν καταφέρεις κάτι ,μα χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα όπως λέει ,δεν επανεγγράφεις νέα δεδομένα επάνω στα διαγραφέντα του δίσκου ώστε να ελαχιστοποιείς κι άλλο την πιθανότητα ανάκτησης.
Γι αυτό ακριβώς γράφει πως πρέπει αμέσως να σταματάς τη χρήση του υπολογιστή. (Και φυσικά ,και το να χρησιμοποιείται ο δίσκος)  Και να κρατάς πάντοτε backup των αρχείων σου, για κάθε περίπτωση.

Aimilios Per απάντησε πριν 5 έτη

Το λάπτοπ είναι ενός φίλου δεν είναι δικό μου οποτε θα κάνω μια προσπάθεια μόλις το παρω και θα γράψω αμα υπαρχει κάτι νεότερο μήπως το χρειαστει και αλλος.Αλλωστε άμα κάποιος διαβάζει και γράφει στο pcsteps σίγουρα θα είχε προλάβει τέτοιες καταστάσεις. Συνεχίστε τη καλή δουλειά.