Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑνάκτηση δεδομένων και άλλα
Saradis ρώτησε πριν 10 έτη

Αγγελε ,εχω κάποια θέματα που δεν μπορώ να μην ρωτήσω τo pcsteps.
Προσφατα ενας εξωτ. σκληρος 3,5'' 2 terrabyte hitachi εν ωρα λειτουργιας έπεσε κάτω και πλεον δεν τον αναγνωριζει ουτε laptop ουτε pc και ακούγεται ο θορυβος της βελόνας που κολλαει . Η ζημια είναι ηχητικά εμφανεστατη. και έχασα ανεκτιμητα πραγματα
( φωτογραφίες και προσωπικά εγγραφα - μουσική , πονάνε περισσότερο αφού ήταν ο σκληρος που κραταγα το back up όλων των συσκευων μου) . Αποφάσισα ενα γενναιο ξεσκαρταρισμα με οτι μου έχει απομεινει και διαλεξα Seagate HDD EXT 500GB 2.5" Back Plus Slim BK για τα εγγραφα μου και τις φωτογραφίες μου. (ποια ειναι η γνώμη σου ? )
Η ερωτηση μου λοιπόν ειναι : τι γινεται με πιθανα προγραμματα και εταιρείες ανακτησης δεδομενων , ποιές ειναι αξιόπιστες , πόσο στοιχίζουν ? θα έχει αποτελέσματα η ανάκτηση ? ενδιαφέρομαι κυρίως για δεδομένα 10gigabyte περίπου - μπορούν να διαχωριστούν απο τα υπόλοιπα ?

2) Με την ατυχη αυτή συγκυρια και διαβαζοντας τα αρθρα του pcsteps ασχολήθηκα πιο ενεργά ,με το cloud storaging , dropbox- google drive. Ποιό άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς / προτείνεις ?

3) Αν και δεν ειμαι φιλος του fb , θέλω όμως να το χρησιμοποιήσω για επαγγελματικούς λόγους . Ενα tutorial απο εσενα σχετικά με tricks & tips on facebook για δημιουργια επαγγελματικής σελίδας - διαχειριση συνδεσμων επαφών , θα ηταν καλή ιδέα ,
δεν υπάρχει στο google αποτελεσμα
site:pcsteps facebook
(απο το αρθρο σου για τεχνικές αναζήτησης ) .

4) Επίσης για το αρθρο
https://www.pcsteps.gr/237-screenshot-image-entire-webpage/
θα θέλαμε ενα εναλλακτικό προγραμμα γιατι το screengrab εχει σταματήσει να ενημερώνεται για τις τελευταίες εκδόσεις του firefox.

Κλείνοντας και πάντα φιλικά η κατηγοριοποιηση και το αρχειο των φοβερων αρθρων του pcsteps θα μπορούσε να είναι πιο φιλική στον χρηστη με κάποιες υποκατηγορίες και την λογικη μιας αναπτυσσόμενης λίστας .

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου
Με εκτίμηση
Σαράντης Χαρ.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Χάρη,

Γενικά, όπως διαπίστωσες με το δύσκολο τρόπο, δεδομένα που είναι αναντικατάστατα πρέπει να τα έχεις σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέρη, ανά πάσα στιγμή.

Στο δίσκο σου δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει κανένα πρόβλημα, από τη στιγμή που η ζημιά είναι μηχανική. Πιθανώς ακόμη και οι δοκιμές που έκανες να χειροτέρεψαν τη ζημιά.

Οι εταιρείες ανάκτησης θα ανοίξουν το σκληρό δίσκο και θα τοποθετήσουν τις πλάκες του σε ειδικό μηχάνημα, για να σώσουν ό,τι μπορούν. Το κόστος πάντως μπορεί να από μερικές εκατοντάδες μέχρι και πάνω από 1000 ευρώ, και σε καμία περίπτωση δεν εγγυώνται πως θα ανακτηθούν όλα ή έστω συγκεκριμένα δεδομένα.

Γνωρίζομαι προσωπικά με το Μιχάλη Μίγγο που έχει την http://tictac.gr/, οι οποίοι κάνουν οι ίδιοι ανάκτηση δεδομένων, χωρίς να στέλνουν τους σκληρούς δίσκους στο εξωτερικό, που θα ανέβαζε το κόστος.

Οπότε, σε ένα χώρο που είναι γενικά ακριβός, θεωρώ πως είναι μια σχετικά οικονομική λύση. Δεν μπορώ πάντως να σου πω συγκεκριμένα τιμές, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους.

Καλός φαίνεται ο δίσκος που διάλεξες, γενικά έχουν βγει αξιόπιστοι οι Seagate.

Για backup στο Internet, δες αυτόν τον οδηγό.

Ναι, δεν έχω προς το παρόν οδηγό για επαγγελματική σελίδα στο Facebook, θα κοιτάξω όμως να φτιάξω έναν. Κάποια στιγμή σκόπευα να ανανεώσω και τον οδηγό για το screengrab.