sotiris ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας,
    έχω μία οθόνη AOC 24G2U5 Gaming Monitor 23.8'' FHD. Χρησιμοποιώ windows 7 με κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 4600series. Όταν βάζω την ανάλυση 1920x1080 μου βγάζει μαύρα χοντρά μπέζελς περιμετρικά της εικόνας. Η οθόνη καλύπτεται πλήρως μόνο όταν βάζω ανάλυση 1680x1050. Επιπλέον, όταν βάζω ανάλυση 1680x1050 η οθόνη κάνει διαπλάτηνση. Να αναφέρω πως έχω ψάξει όλες τις ρυθμίσεις που παρέχει η οθόνη από μόνη της, αλλά δεν βρήκα κάτι.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Σωτήρη, έχεις δοκιμάσει μέσα από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών να αλλάξεις το scaling ή το refresh rate? Επίσης μήπως υπάρχει και κάποια ρύθμιση μέσα από το μενού της οθόνης σου?

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Κάτι πολύ απλό, μήπως την έχεις συνδέσει με αναλογικό καλώδιο (VGA?). Αν ναι, βάλε κάποιο ψηφιακό (Displayport, HDMI ή  έστω DVI-D).

sotiris απάντησε πριν 3 έτη

Στις ρυθμίσεις της οθόνης υπάρχει η επιλογή image ratio, αλλά δεν με αφήνει να την επιλέξω. Μήπως φταίει το ότι την έχω συνδέσει με hdmi και όχι με display port;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Σωτήρη, για δοκίμασε αυτό που προτείνουν εδώ.

sotiris απάντησε πριν 3 έτη

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε,έπρεπε να κατεβάσω τους drivers από το site της amd για windows 7  32-bit και όχι να κάνω ενημέρωση για πρόγραμμα οδήγησης που σου δίνει η microsoft.Στη συνέχεια από το μενού της amd πηγαίνεις στις ψηφιακές επίπεδες επιφάνειες και επιλέγεις προσαρμογή μεγέθους εικόνας τοποθετώντας τον κέρσορα στη μεγαλύτερη σάρωση.Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.