novas0605 ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα στην αγαπημένη ομάδα.
Σε συνέχεια μιας περσινής μου ερώτησης για αναβάθμιση του PC, καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική πρόταση να μην βιαστώ με τις κάρτες γραφικών. Πραγματικά γλίτωσα μια πολύ overpriced αγορά.
Έχω: Windows 10 Home 64-bit
Intel Core i5 7500 @ 3.40GHz
8,00GB Single-Channel Unknown @ 1064MHz
MSI H110M PRO-D (MS-7996) (U3E1)
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
447GB PNY CS900 480GB SSD (SATA (SSD)) και έναν ακόμα HDD.
Οθόνη aoc 24v2q.
Η ερώτηση είναι η εξής: σε βάθος χρόνου (ας πούμε 4-5 χρόνια) και με προϋπόθεση να μπορώ να παίζω όσο πιο αξιοπρεπώς μπορώ νέες κυκλοφορίες (όχι ΜΜΟ, αγαπώ μόνο την single player εμπειρία), αξίζει η επένδυση σε νέο υπολογιστή, ή μπορώ να τα βγάλω πέρα με μια καλή αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος.
Είτε στη μια, είτε στην άλλη περίπτωση τι pc ή τι αναβάθμιση προτείνετε;
Budget: για αναβάθμιση μέχρι 400€, και για νέο PC ταβάνι τα 1000€ με νέα οθόνη εφόσον χρειάζεται.
Σας υπερευχαριστώ!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, με το σύστημα που διαθέτεις η ουσιαστική αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις είναι στην κάρτα γραφικών και αυτό μέχρι ένα σημείο (για να μην έχεις bottleneck με τον επεξεργαστή). Συνεπώς από τη στιγμή που έχεις ένα λειτουργικό σύστημα θεωρώ ότι έχει νόημα η αγορά ενός νέου καθώς θα πρέπει να αγοράσεις μητρική, ραμ, cpu και gpu. Αυτή τη στιγμή, θα σου πρότεινα μία σύνθεση όπως αυτή εδώ, μαζί με οθόνη.

Konstantinos Kostopoulos απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα... 
Θέλω να κάνω αναβάθμιση στο pc μου και θα ήθελα την βοήθεια σας... Αυτή τη στιγμή έχω
Z370 AORUS GAMING K
i5 8600Κ
32GB Ram (1500MHz)
RTX 2060 Super gaming x 8GB
Τροφοδοτικό : corsair CX 750M
 Εδω και λίγο καιρό πήρα ένα ένα από τα καλά drone της dji και πέρα από τις πτήσεις έχω ξεκινήσει και video editing color grading κτλπ.. Το drone έχει την δυνατότητα να τραβάει 5Κ βίντεο και η επεξεργασία σε κάτι τέτοιο κάνει το pc μου να μην περνάει πολύ καλά. 
Το davinci resolve που προσπαθώ να μάθω και να χειρίστω παιδεύει το pc μου και εμένα επίσης. 
Θα ήθελα να πάρω έναν καινούργιο επεξεργαστή που και να μου κάνει τη δουλειά μου, video editing, games, vst instruments (εχω ένα μίνι home studio) απλά η motherboard μου παίρνει μόνο 8ης γενιάς επεξεργαστες... 
Και θα ήθελα βοήθεια για το τι αναβάθμιση θα μπορούσα να κάνω που να μου κρατήσει και στα επόμενα χρόνια... Το budget μου είναι 750 maximum 
Ευχαριστώ πολυ και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα 
Κωνσταντίνος 

Konstantinos Kostopoulos απάντησε πριν 1 έτος

Sorry παιδιά λάθος στο που ποσταρα την ερώτηση μου...την ξαναέκανα στο σωστό πεδιο των ερωτήσεων και όχι των απάντησεων... Δυστυχώς δεν μπορώ να το διαγράψω από δω 

Konstantinos Kostopoulos απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστω για την απαντιση σου Γιώργο να σαι καλα.
Λοιπον για την Καρτα γραφικων ειχα σκοπο να αναβαθμισω την επομενη χρονια.... δεν με πειραζει να αλλαξω cpu,motherborad , ram απλα ειπα να ρωτήσω μηπως υπηρχε καποια ιδεα να γλυτώσω τη ram και να εδινα κατι παραπανω στο cpu. Αλλα απο οτι καταλαβαινω μαλλον οχι... its ok 
Απο οθόνες εχω δυο ultra widescreens ειμαι ενταξει.
Δηλαδη ενα upgrade που θα μπορουσες να προτεινεις για cpu, motherboard, ram  στα 750-800max  που να ειnαι οκ και με την καρτα γραφικων και να με βγαλει μέχρι του χρόνου που θα κοιταξω για RTX3090 'η 4070 αναλογα τις τιμές βεβαια.
απλα αν εχεις να μου προτεινεις κατι (συγκεκριμενα για την motherboard) θα χρειαστω να εχει και HDMI και ενα display port τουλαχιστον.  
αυτο που τσεκαρα εγω μονος μου ειναι αυτο...πες μου αν πιστευεις οτι ειναι ok ή αν εχεις κατι αλλο. Ευχαριστω και παλι

i5-12600K 3,7 GHz

Gigabyte B660 GAMING X DDR4 (rev. 1.0) Motherboard ATX με Intel 1700 Socket

G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM 3600MHz