Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑναβάθμιση για 2 λειτουργικά?
Αλέξανδρος Κοσκινάς ρώτησε πριν 6 έτη


Χαιρετώ την χρήσιμη ομάδα σας και εύχομαι χρόνια πολλά!!!
Έχω έναν desktop που αποτελείται από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τον χρησιμοποιώ για οικιακή χρήση και αν εξαιρέσω κάτι μπλέ οθόνες που μου πετάει, είμαι ικανοποιημένος. Θέλω όμως να εγκαταστήσω και ένα δεύτερο λειτουργικό στον υπολογιστή για να δουλεύω το Cubase ώστε σε πιθανόν κόλλημα από ιούς να μην αναγκάζομαι να μπαίνω στην χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης προγραμμάτων. Σημειωτέον πως με αυτό το λειτουργικό δεν θα μπαίνω στο δίκτυο. Τα περιφερειακά δεν με ενδιαφέρουν ούτε και η κάρτα ήχου. Έχω επίσης και έναν παλαιότερο σκληρό WD 200 gb modell WD 2000JB-00GVA0. Διαθέτω περίπου 300 ευρώ και θα ήθελα να μου προτείνετε τι μπορώ να αναβαθμίσω και αν φυσικά αξίζει τον κόπο. Η να ψάξω σε αυτήν την τιμή κάποιον μεταχειρισμένο, ξεχωριστά για το δεύτερο λειτουργικό?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Αλέξανδρε, χρόνια πολλά.
Η αλήθεια είναι πως σε τόσο παλιό υπολογιστή, πρακτικά μόνο το κουτί και την κάρτα γραφικών αξίζει να κρατήσεις.
Εκτός από το να αλλάξεις επεξεργαστή-μητρική-μνήμες, πολλές σύγχρονες μητρικές δεν δέχονται πλέον ATA DVD-RW, στο σκληρό δίσκο μετά τα πέντε χρόνια αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα αποτυχίας, και με τα χρόνια μειώνεται η απόδοση του τροφοδοτικού.
Δεν παρακολουθούμε την αγορά των μεταχειρισμένων, για να ξέρουμε τι μπορείς να βρεις στα χρήματα που κινείσαι πάνω κάτω, αλλά για αναβάθμιση θα χρειαστεί δυστυχώς να ανεβάσεις ελαφρώς το budget, για να έχεις κάτι χρηστικό.
Δες τη σύνθεση των 600ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, χωρίς την κάρτα γραφικών και το κουτί βγαίνει στα 375,44 ευρώ, και θα είναι σίγουρα μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το σημερινό σου σύστημα.

Αλέξανδρος Κοσκινάς απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Σας εύχομαι καλή χρονιά!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλή χρονιά και σε εσένα, φίλε μου.