Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑναβάθμιση δημιουργικότητας Windows με το ζόρι
kotsos low bap ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Έχω ένα λαπτοπ το οποίο και αναβάθμισα δωρεάν σε windows 10 και δουλεύει άψογα. Το θέμα είναι ότι δύο φορές έκανα με το ζόρι "αναβάθμιση δημιουργικότητας" και επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση των 10, λόγω του ότι κάνει τον υπολογιστή μου αργό και δύσχρηστο με επιπλέον δυνατότητες που ουσιαστικά μου είναι άχρηστες. 
Το ερώτημα μου είναι: υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω ΚΑΙ τρίτη και δε ξέρω και πόσες ακόμα αναβαθμίσεις δημιουργικότητας με το ζόρι; Ξέρω ότι υπάρχει μια επιλογή που αναστέλλει την αναβάθμιση αλλά δε μπορείς να την αναστέλλεις επ αόριστον. Χώρια ότι μπορεί να βγάλουν την επιλογή του downgrade σε προηγούμενη έκδοση και να ξεμείνουμε με έναν εκνευριστικά αργό υπολογιστή...

3 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος μόνιμος τρόπος να μπλοκάρεις τα updates. Ωστόσο, το κόλλημα που αναφέρεις δεν είναι λογικό, εφόσον λειτουργεί καλά με τα 10 γενικότερα, δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοιο θέμα.
Οπότε είτε παίζει θέμα με την αναβάθμιση, το οποίο ενδεχομένως να μη σου παρουσιαστεί με καθαρή εγκατάσταση, είτε κάποιος driver δημιουργεί πρόβλημα.

kotsos low bap απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα και πάλι. 
Έχω κάνει ήδη μία φορά καθαρή εγκατάσταση μιας και είπα να "εξαλείψω" τυχόν απομεινάρια των 8 που συνόδευαν τον υπολογιστή. Πριν λίγο μπήκα στον πίνακα ελέγχου και κατάργησα το πρόγραμμα αναβάθμισης δημιουργικότητας που η microsoft εγκατέστησε αυτόματα και δευτερόλεπτα αργότερα άνοιξε pop-up παράθυρο λέγοντας μου να μη κλείσω τον υπολογιστή μου όσο κατεβάζει τις περιβόητες ενημερώσεις δημιουργικότητας για τρίτη φορά!
Έλεος πια...
Στο τέλος δε θα μείνει τίποτα απ τον σκληρό από το γράψε-σβήσε των ενημερώσεων που σημειωτέον κάνει και 90 λεπτά να τις εγκαταστήσει.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασε να κάνεις μια επιδιόρθωση μετά την αναβάθμιση. Δες εδώ σχετικά.
https://www.pcsteps.gr/189126-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CF%89-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-windows-10/