tbs ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά.
Επιθυμώ να πραγματοποιήσω μια αναβάθμιση του desktop μου (ι5/670). Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κυρίως για video editing. Έπειτα από κάποιο ψάξιμο κατέληξα στο εξής σύστημα:
AMD FX8320
Asus M5A99X EVO R2.0
Coolermaster Hyper 212 EVO CPU Cooler
Intenso SSD 256GB
Corsair Vengeance 8GB 2x4GB DDR3 1600MHz PC3 12800 CMZ8GX3M2A1600C9B (έχω άλλες δύο ίδιες) = 16 GB
Επιπλέον από το προηγούμενο σύστημα σκέφτομαι να κρατήσω την GTX560Ti, τους δύο Green Caviar σκληρούς και το τροφοδοτικό (Corsair 650W). Θα ήθελα όμως και τη γνώμη κάποιου ειδικού. Δύο παράμετροι, μοντάρω σε Adobe Premier και κατά δεύτερον το budget μου φτάνει μέχρι εκεί (σκέφτομαι μια μελλοντική αναβάθμιση της κάρτας γραφικών αλλά...)
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.

Κατ' αρχάς, μακριά από τους FX. Είναι απαρχαιωμένοι επεξεργαστές σε μια νεκρή πλατφόρμα, και σε καμία περίπτωση δεν θα έχεις τις επιδόσεις που χρειάζεσαι.

Βάλε έναν μικρό i5, όπως τον 4460 και μια μητρική με H97. Θα ήταν οπωσδήποτε καλύτερα να μην βάλεις SSD και να πας σε i7 4790, θα δεις σημαντική διαφορά στην επεξεργασία του βίντεο.

tbs απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Η αλήθεια είναι πως κι εγώ προβληματιζόμουν για τον fx.
Τελικά πήγα στην λύση του i5 που μου προτείνατε. Αντί για h97 έβαλα Ζ97 ( την asrock Anniversary) σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης σε i7. Μια τελευταία ερώτηση. Ο i5 λειτουργεί κανονικά με τη stock ψύκτρα του ή θα χρειαστώ μία? Ευχαριστώ πολύ και πάλι και εύχομαι να συνεχίσετε την πολύ καλή δουλειά!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η ψύκτρα που έρχεται μαζί θα σε καλύψει όσον αφορά την ψύξη, απλά θα κάνει θόρυβο. Μπορείς στο μέλλον να αγοράσεις μια πιο αθόρυβη.