Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑναβάθμιση κάρτας γραφικών και ram
Παύλος Διδασκάλου ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας , θέλω να μου προτείνεται μια καλή κάρτα γραφικών για gaming γύρω στα 250 ευρώ.
Επίσης θέλω να βάλω περισσότερη ram στο pc μου το οποίο έχει δύο των 3GB (dual channel). Επομένως σκεφτόμουνα να βάλω άλλο ένα dual channel kit (2x4GB) και έτσι να έχω συνολικά 14GB ram. Αν γίνεται αυτό θα ήθελα να μου προτείνεται και μνήμες ram γύρω στα 60 ευρώ.
Το pc μου σύμφωνα με το CPU-Z: http://imgur.com/a/tYbM1 
Ευχαριστώ!!!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Παύλο. Μια R9 380 είναι πολύ καλή επιλογή. Αν όμως δεν βιάζεσαι, πιθανώς να έρθουν εντός του Ιουλίου οι νέες κάρτες από Nvidia και AMD, που πιθανώς να έχουν σημαντικά αυξημένες επιδόσεις. Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε benchmark από αξιόπιστες πηγές, αλλά μιας και έχουν ανακοινωθεί νέα μοντέλα, η υπομονή μπορεί να ανταμοιφθεί.

Είναι αδύνατον ο υπολογιστής σου να έχει δύο αρθρώματα των 3GB, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρθρώματα των 3GB. Η μόνη εξήγηση είναι πως έχεις ένα άρθρωμα των 2GB και ένα των 4GB, και το Dual channel εφαρμόζεται μόνο σε 4GB συνολικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σπάνιο, αλλά το έχουμε δει σε κάποιες μητρικές.

Θα πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τη μνήμη που έχεις ήδη πάνω, όπως η συχνότητα, το CAS Latency, και τα volt στα οποία λειτουργεί. Δες τον οδηγό αγοράς RAM.

Παύλος Διδασκάλου απάντησε πριν 8 έτη

Μάλλον θα περιμένω για τις καινούργιες κάρτες γραφικών.
Μια ερώτηση σχετικά με αυτήν που μου στείλατε. Ποια τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με την SAPPHIRE AMD RADEON R9 380 NITRO 4GB ή την GIGABYTE AMD RADEON R9 380 ; ρωτάω γιατί και αυτές είναι μέσα στην τιμή που θέλω και έχουν 4GB μνήμη. Δεν είναι προτιμότερο να έχουν περισσότερα GB; γιατί γενικά στις επιδόσεις είναι πάνω κάτω στα ίδια σύμφωνα με το GPUBoss. 

Σχετικά με τις ram έχετε δίκιο. Έχω μία των 4GB και μία των 2GB σε dual channel.
Η πρώτη είναι η KINGSTON KVR1333D3N9/4G και η δεύτερη η KINGSTON KVR1333D3N9/2G.
Και μία φωτογραφία από τις ram μου: http://imgur.com/ibCEdp2 

Ευχαριστώ!
 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Από τη στιγμή που κανένα site δεν έχει μετρήσει με benchmarks και τις τρεις κάρτες, είναι αδύνατον να γνωρίζεις ποια θα έχει καλύτερη απόδοση. Πάντως, στην ανάλυση 1920x1080 δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σημασία τα 4GB VRAM.

Σύμφωνα με το βιβλίο οδηγιών της μητρικής σου (σελίδα 16) οι μνήμες σε dual channel πρέπει να έχουν ίδια χωρητικότητα, μάρκα, ταχύτητα, και κυκλώματα. Το ότι έχεις δύο διαφορετικές μνήμες σε dual channel δεν βοηθάει.

Καλύτερα θα ήταν να βγάλεις τις μνήμες που έχεις τώρα και να βάλεις 2x8GB στα 1600MHz. Ειδάλλως είναι πιθανό να έχεις προβλήματα συμβατότητας.

Αυτές είναι καλή επιλογή.

Παύλος Διδασκάλου απάντησε πριν 8 έτη

Μάλιστα. Έχεται δίκιο. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!