Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑναβάθμιση κάρτας γραφικών.Πρόβλημα με μητρική..
John Marmaras ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα προσπάθησα να κάνω μια αναβάθμιση κάρτας να παίζω παιχνίδια αλλά συνάντησα μαύρη οθόνη ....Κοίταξα και βρήκα μια αναφορά ενός με την ίδια  χαζή μητρική...
https://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Hardware-and-Upgrade-Questions/Graphics-card-upgrade-compatibility/m-p/6435632#M151915
Συγκεκριμένα μου λέει ....
The problem that you are experiencing is caused because the video card is not compatible with the motherboard.  The GTX 1050 requires UEFI in the motherboard instead of a Legacy/standard BIOS.  HP didn't begin using UEFI until mid-October, 2012.  The BIOS can't be upgraded to UEFI.  The last cards that would work without UEFI are the GTX 660/670 series.  This is why the GT 440 works in the motherboard.

Να βάλω δηλαδή gtx 660/670 για να πάιζω λόγω UEFI...Αν αλλάξω αυτήν την μητρική με μια άλλη μήπως θα μου λυθεί το πρόβλημα γιατί έντάξει παλιό το σύστημα αλλά δευτερης  γενιάς sandy γιατί να μην παίζει μια καινούργια κάρτα..

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Με δεδομένο πως αυτός που γράφει την απάντηση δεν είναι υπάλληλος της HP, η γενική του δήλωση είναι λάθος: σε καμία περίπτωση δεν θέλουν όλες οι 1050 Ti UEFI, όπως θα δεις και εδώ.
Αυτό βέβαια δεν βοηθάει στη δική σου περίπτωση, που όντως δεν λειτουργεί, και φαίνεται πως πρόκειται για αδυναμία συγκεκριμένα των HP μητρικών σε έτοιμους υπολογιστές.
Υπάρχει βέβαια μια μικρή πιθανότητα να φταίει και το τροφοδοτικό, αυτοί οι έτοιμοι υπολογιστές της HP έχουν τραγικά μικρά τροφοδοτικά, συχνά κάτω από 250W. Αν όμως δεν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό, δεν γίνεται να το επιβεβαιώσεις.
Τόσο παλιά μητρική, όπως και τόσο παλιά κάρτα γραφικών που να σηκώνει παιχνίδια, θα βρεις μόνο σε μεταχειρισμένα, δυστυχώς. Και εφόσον είναι έτοιμος υπολογιστής, δεν γνωρίζουμε αν το κουτί μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε μητρική, ή αν η HP το έχει προσαρμόσει αποκλειστικά στα μέτρα των δικών της μητρικών, χωρίς να έχει ακολουθήσει τις προδιαγραφές του ATX.
Στη θέση σου, θα επεδίωκα πρώτα να κάνω δοκιμές με ένα άλλο τροφοδοτικό, σε περίπτωση που αυτό φταίει που δεν ξεκινάει η κάρτα. Πάντως, και μητρική να αλλάξεις, καλό θα ήταν έτσι κι αλλιώς να αλλάξεις τροφοδοτικό, γιατί εκτός του ότι το τροφοδοτικό ήταν χαμηλό εξ αρχής, με τα χρόνια μειώνονται και τα μέγιστα watt που μπορεί να δώσει.

John Marmaras απάντησε πριν 5 έτη

Το τροφοδοτικό είναι 460 w δεν νομίζω ότι φταίει 99%..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Φαίνεται λοιπόν πως έπεσες στην περίπτωση με τη μητρική. Δυστυχώς, εφόσον πρόκειται για παραξενιά αυτής της μητρικής, δεν μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά ποια κάρτα γραφικών θα λειτουργεί και ποια όχι. Σίγουρα πάντως οι κατασκευαστές των καρτών δεν αναφέρουν το παραμικρό σχετικά με BIOS ή UEFI.