Jean Doumpier ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου, και ήμουν μεταξύ rx 480 και gtx 1060. Διαβάζοντας (και εδώ στο pc steps) πως η 1060 είναι λίγο καλύτερη, σε συνδιασμό με το μικρό της μέγεθος (που με ενδιαφέρει λόγω μικρού κουτιού), σκέφτομαι να αγοράσω αυτή. Ποιά υλοποίησή της αξίζει, και σε ποιο κατάστημα (ακόμη και του εξωτερικού) θα μπορέσω να την βρω σε μια καλή τιμή, για να μην υπερβώ τα 260 ευρώ αν γίνεται;

Ευχαριστώ.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Είναι κάπως περίπλοκα τα πράγματα μεταξύ GTX 1060 και RX 480.

Στα παιχνίδια που κυκλοφορούν τώρα και βασίζονται στο DX-11, η GTX 1060 έχει ξεκάθαρα καλύτερη απόδοση. Στα ελάχιστα παιχνίδια όμως που υποστηρίζουν DX-12, η RX 480 είναι ξεκάθαρα μπροστά.

Ταυτόχρονα, η GTX 1060 είναι πολύ νέα κάρτα γραφικών, διεθνώς έχει μετά βίας ένα-ενάμισι μήνα που βγήκε στην αγορά. Δεν αποκλείεται με καλύτερους drivers να έχει καλύτερη απόδοση σε μελλοντικά DX-12 παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, και στις δύο κάρτες η υλοποίηση με τους υψηλότερους χρονισμούς σε επεξεργαστή και RAM είναι το πιθανότερο πως θα είναι η καλύτερη ανάμεσα στις όμοιές της κάρτες.

Δεν αξίζει να πάρεις από εξωτερικό, οι τιμές στην Ευρώπη δεν συμφέρουν ιδιαίτερα μαζί με τα μεταφορικά, άντε να κερδίσεις 30-40 ευρώ. Από Αμερική ακόμα και αν βρεις κατάστημα που να στέλνει και πληρώσεις ένα σκασμό μεταφορικά, θα χρεωθείς επιπλέον ΦΠΑ και δασμούς.

Για κάρτα γραφικών μέχρι 260 ευρώ, κοίτα καλύτερα την RX 470.

Jean Doumpier απάντησε πριν 8 έτη

Άγγελε κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την άμεσή σου απάντηση. Γενικά, η ιστοσελίδα σας με έχει βοηθήσει αρκετές φορές σε ζητήματα software & hardware, είτε μέσω των άρθρων σας είτε μέσω των απαντήσεων που δίνετε στον καθένα από εμάς.

Η αλήθεια είναι πως προτιμώ την 1060 λόγω της ''mini'' υλοποίησης της evga με τον 1 ανεμιστήρα, λόγω μεγέθους. Και αυτό διότι έχω σχετικά μικρό κουτί, και οι 480-470 θα χωρέσουν στην κυριολεξία με το ζόρι, και δεν θα το ήθελα. Όπως και να 'χει, μπορώ να περιμένω ακόμη λίγο καιρό (1-2) μήνες μένοντας στην υπάρχουσα κάρτα μου, μήπως πέσουν λίγο οι τιμές και αποφασίσω τότε ποια νέα κάρτα γραφικών θα αγοράσω. Καλή συνέχεια Άγγελε.