Δημήτρης Βούλγαρης ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
αγόρασα την κάρτα δικτύου Intel Dual Band Wireless-AC 7265, με σκοπό να αναβαθμίσω και να αντικαταστήσω την τωρινή μου κάρτα Qualcomm Atheros AR956x, σε ένα λάπτοπ Lenovo B70. Αφού εγκατέστησα την κάρτα Intel και ξεκίνησα τη λειτουργία του λάπτοπ, εμφανίστηκε το εξής μήνυμα σε μαύρη οθόνη, πρίν ακόμη ανοίξει η επιφάνεια εργασίας "1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card". Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα, διάβασα ότι η Lenovo, καθώς και άλλες εταιρίες, βάζουν κάποια προϊόντα hardware σε μαύρη λίστα για λόγους ασφαλείας και προτρέπουν τον κόσμο να τα αγοράσουν κατευθείαν από εκείνες και μάλιστα σε πολύ πιο υψηλή τιμή. Κάποιοι ωστόσο, ισχυρίζονται ότι υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτή η απαγόρευση μέσω του Bios του υπολογιστή.
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, υπάρχει όντως κάποιος τρόπος να γίνει παράκαμψη μέσω του Bios, ή από οπουδήποτε αλλού, έτσι ώστε το σύστημα να δεχτεί την καινούργια κάρτα δικτύου; Αν ναι, ποιός είναι αυτός;

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη και χρόνια πολλά,
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό στο ίντερνετ. Από τη στιγμή που δεν έχουμε το laptop στα χέρια μας, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε αν υπάρχει σχετική ρύθμιση στο BIOS.
Μόνο κάποιος κάτοχος Lenovo laptop, ο οποίος έχει κάνει αλλαγή κάρτας δικτύου, μπορεί να σε βοηθήσει.