Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareαναβάθμιση λάπτοπ με ssd σκληρό δίσκο
Ath Sklpns ρώτησε πριν 5 έτη

Αγαπητοί φίλοι
έχω ένα  Turβo-X επταετίας με i5-2450M CPU @ 2.50GHz, Windows 10 και 6 GB Ram DDR3 (4+2 GB). Η αναβάθμιση που σκέφτομαι είναι o Samsung SSD 860 EVO 250GB για το λειτουργικό και μία RAM 8GB να προστεθεί στο module των 4 και να πάει στα 12 συνολικά. Ερωτήσεις:

  1. Το HWiNFO64 δίνει

    [SATA Host Controller]

     
    Interface Speed Supported:
    Gen3 6.0 Gbps

    Αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες του SSD, σωστά?

  2. Στο Laptop όπως το έχω τώρα καταναλώνω γύρω στα 100GB του μηχανικού 500αρη σκληρού. Αν τα ρίξω στον SSD θα επηρεάσει την απόδοσή του? Η αναλογία 100/250 GB είναι ok για την απόδοσή του?
  3. Αν ναι υπάρχουν cases για τον παλιό δίσκο να τον κάνω εξωτερικό?
  4. Αν όχι ο παλιός δίσκος μπαίνει στη θέση του DVD? Το δε DVD συνδέεται εξωτερικά με κάποιο τρόπο? Η πάει για φούντο?
  5. Ο δίσκος μπορεί να γίνει κλώνος στον SSD να μην ξαναβάζω προγράμματα κλπ. Επηρεάζει  την απόδοση? Μήπως είναι καλύτερα από την αρχή εγκατάσταση?
  6. Οι μνήμες που έχει πάνω το laptop είναι στα DDR3-1333 / PC3-10600. Οι οκτάρες στο Πλαίσιο όπου θα πάω γιατί δεν σκαμπάζω να τα κάνω μόνος μου όλα αυτά είναι DDR3 στα 1600. Μπαίνουν? Αξίζει τον κόπο ή πέφτει η απόδοσή τους?
  7. Σούμα όλο αυτό θα πάει κάνα 150άρι με τα εργατικά του Πλαισίου γιατί όπως είπαμε, δεν.... .  Δεν παίζω παιχνίδια κλπ, Internet, office αλλά ασχολούμαι με VirtualBox κλπ, εικονικές μηχανές και μου αρέσει να είναι σβέλτο το μηχανάκι που με τα Win 10 κάπως επιβαρύνθηκε (όταν το πήρα είχε 7). Να τα σκάσω?

Sorry για το μπαράζ και ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
1)Σύμφωνα με το HWiNFO64 το laptop σου διαθέτει SATA 3, η οποία είναι η ταχύτερη έκδοση SATA μέχρι στιγμής.
2) H χρήση 100GB από τον SSD δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τις επιδόσεις του. Δεν θα αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα.  
3)Οι θήκες είναι ιδιαίτερα οικονομικές. Μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε αυτή αυτή. Ανάλογα το budget σου, μπορείς να σε κάποια ακριβότερη με έξοδο USB 3.0. 
4) Υπάρχουν ειδικές θήκες για τοποθέτηση του δίσκου στη θέση του DVD. Πρέπει να μας πεις το μέγεθος του καλύμματος για να προτείνουμε κάποια.
5)Μπορείς να κάνεις κλωνοποίηση τον δίσκο σου ακολουθώντας τα βήματα του οδηγού μας:
https://www.pcsteps.gr/23914-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-ssd-hdd/
Ένα format θα "φρεσκάριζε" το σύστημά σου. Ωστόσο, αν δεν θέλεις να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, η κλωνοποίηση θα σε καλύψει.
6)Η παλιά μνήμη θα καθυστερεί τη νέα, καθώς έχει χαμηλότερη συχνότητα. Αν υπάρχει διαθέσιμη 1333ΜHz σε χαμηλότερη τιμή, προτίμησε τη. Αν δεν βρίσκεις άλλη ή αυτή που επέλεξες ήταν οικονομική, δεν υπάρχει πρόβλημα.
7)Τα 4GB RAM είναι λίγα, οπότε η αύξηση της μνήμης σίγουρα θα βελτιώσει τη χρήση του laptop.
Ο SSD θα βοηθήσεις στην ταχύτερη εκκίνηση των Windows και των προγραμμάτων, αλλά δεν έχει άμεση επίδραση στις επιδόσεις.
Η μνήμη είναι μία αναβάθμιση που πρέπει να γίνει. Ο SSD δεν είναι απαραίτητος, αλλά αν θέλεις το κάτι παραπάνω, μπορείς να τον αγοράσεις.