Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Ερωτήσειςαναβάθμιση λάπτοπ με ssd σκληρό δίσκο
panos provataris ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια χαρά,
Έχω ένα λάπτοπ σχετικά καινούργιο(dell inspiron 15 3567) αλλά έχει τον κλασικό μηχανικό δίσκο και σκέφτομαι να βάλω έναν ssd(για τα windows) στη θέση του για περισσότερη ταχύτητα( το λάπτοπ έχει πρότυπο sata3 6.0Gb/s οπότε ο ssd θα λειτουργεί στο 100% της απόδοσης του) και τον μηχανικό να τον βάλω στη θέση του dvd(για αποθήκευση). Θα ήθελα να μου προτείνεις έναν ssd καθώς και ένα ειδικό caddy και εάν μπορούσες να μου διευκρινίσεις εάν είναι εύκολη η εγκατάσταση του να το κάνω μόνος μου. Πιστεύεις ότι αξίζει να μπει ένας ssd σε λάπτοπ με i3 και με 8 gb ram; Προσανατολίζομαι για ssd σε αυτόν https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-76e250b-eu-860-evo-series-250gb-25-sata3-p-PER.306184 γιατί έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια για τη σειρά evo και την αξιοπιστία ή εάν έχεις κάτι καλύτερο να μου προτείνεις σε αυτή τη κατηγορία ευχαρίστως να το κοιτάξω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...  

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Πάνο,
Ναι, ο 860 evo είναι καλή επιλογή, και αξίζει να τον βάλεις σε laptop με i3 και 8GB RAM.
Για το Caddy όμως, ενώ τα περισσότερα ισχυρίζονται πως είναι universal, στην πράξη δεν μπαίνουν σε οποιοδήποτε laptop.
Υπάρχουν δύο μεγέθη, τα 12,7mm και 9,5mm. Λογικά εξαρτάται από το πόσο λεπτό είναι το laptop, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιο θα ταιριάζει στο δικό σου laptop.
Το πιθανότερο είναι πως το μοντέλο των 12,7 mm θα σου κάνει, καθώς βλέπουμε αυτή η διάσταση να είναι πιο δημοφιλής σε caddy.
Από εκεί και πέρα, το πόσο εύκολη είναι η τοποθέτηση εξαρτάται από το γενικότερο σχεδιασμό του laptop. Σε κάποια μοντέλα αρκούν λίγες βίδες για να αφαιρέσεις το DVD-RW, σε άλλα πρέπει να λύσεις τα 3/4 του laptop.