Wizard101 ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας. Θέλω να αναβαθμίσω το παλιό μου λάπτοπ με κάτι της εποχής  [Δεν θα ήθελα να πάρω καινούργιο] ειναι το packard bell easynote tk pew91. Έχει 3 Gb ram ddr3 και αναρωτιομουνα αμα γινεται να βαλω 8GB ram ddr3. Για δίσκο έχει εναν 500 gb hdd και το λειτουργικο για να ανοιξει κανει κανενα 15αλεπτο να βαλω ssd? Και τέλος αμα γίνεται να αλλάξω επεξεργαστή γιατι εχει PENTUIM P6200. Τώρα κάρτα γραφικών δεν νομίζω οτι αλλάζει. Budget 200-300$ Ξέχασα να αναφέρω κιοτί έχει χαλάσει η μπαταρία.

3 Απαντήσεις

Wizard101 απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν νομίζω να θέλω να πάρω νέο λαπτοπ αφού ακόμα δουλεύει αυτό που έχω

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Θα συμφωνήσω κι εγώ στο τελευταίο κομμάτι της απάντησης.
Αν είναι να δώσεις 300€ + extra λεφτά για αγορά μπαταρίας ?? (Δε το διευκρίνησες) ,καλύτερα να πάρεις καινούριο.
Δε βρήκα specs για το συγκεκριμένο λάπτοπ ,μα σε μοντέλο tk85 αυτά δέχονται ως 8 giga RAM .Άρα πιθανότατα να μπορείς να βάλεις 8 giga .Αρκεί ήδη η ram που έχεις τώρα να είναι ddr3 .
Για ram καλύτερα να βάλεις ένα dual channel kit 2x4 giga επειδή το να προσθέτεις ram σε ήδη υπάρχουσα ,έχει μεγάλες πιθανότητες ασυμβατότητας.
Πρέπει και να ξέρεις (ή και για να σου προτείνει το PCsteps ram) τα εξής χαρακτηριστικά της ram που ήδη έχεις :
1)συχνότητα (τα ΜΗz)   2)CAS Latency και το Voltage που θα βρεις με το speccy (portable version)
https://www.ccleaner.com/speccy/builds
Ίσως να απαντήσει ο Άγγελος Κυρίτσης περισσότερα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Με δεδομένο πως ο επεξεργαστής είναι παλιός και δεν αλλάζει, και πως αγοράζοντας μνήμη DDR3 θα σου είναι άχρηστη όταν κάποια στιγμή θα αλλάξεις laptop, δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για αυτές τις αναβαθμίσεις.
Μπορείς πάντως να βάλεις SSD, και στο μέλλον να τον μεταφέρεις σε ένα νέο σύστημα όταν αλλάξεις laptop. Αυτός είναι καλή επιλογή.