Stavros Seremelis ρώτησε πριν 7 έτη

Εχω ενα λαπτοπ εδω και 4 χρονια περιπου στο οποιο αφαιρεσα το optical drive και εβαλα τον παλιο που σκληρο και στη θεση του κανονικου εναν ssd . Σε αυτό το λαπτοπ λοιπον θελω να αναβαθμίσω την ram. Αυτη την στιγμη το λαπτοπ μου εχει εγκατεστημενες 2 μνημες των 4gb ,DDR3 στα 799 περίπου Mhz ( δηλαδη 1600 Mhz), στα 1.5V και CAS 11 clocks . Εκανα το scan στο site της crucial και μου εδειξε οτι μπορει να υποστηριξει μεχρι και 16gb ram η motherboard του λαπτοπ (μοντελο motherboard hp 181b (u3e1) ) ομως εγω δεν βρηκα πουθενα τα specs της μητρικης . Ποσο εμπιστο ειναι το site της crucial σε αυτο το θεμα?(εγω θελω οπωσδηποτε να αναβαθμισω στα 16gb εφοσον και αν γινεται). Τι μνημη θα προτεινατε συμφωνα με αυτα που προειπα?(εννοειται πως κοιταω παντα για 2modules μαζι και οχι χωριστα) Θα εχω προβλημα εαν βαλω μνημη με περισσοτερα Mhz απο τα 1600 ? Σε τι cas να κυμανθω ? το λαπτοπ ειναι hp dv6 7200ea με i7 επεξεργαστη . (ασχετο : τον εχω τοσα χρονια και δεν εχει βγαλει πραγματικα κανενα προβλημα και εχει περασει τα παντα . απλα πρεπει να αναβαθμιστει η ram λογο προγραμματων μονταζ βιντεο και φωτογραφιας). Ευχαριστω εκ των προτερων

9 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Το μόνο που μπορώ εγώ να πω ,είναι πως πράγματι μπορείς να βάλεις 16 giga RAM.
https://support.hp.com/gb-en/document/c03517051
Τα specs της Μητρικής μπορείς να τα δεις και με το Speccy.Περισσότερα ομως ,θα περιμένεις να σου πουν από το PCsteps.
https://www.pcsteps.gr/92570-πληροφορίες-συστήματος-pc-speccy

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Σταύρο. Δυστυχώς τα περισσότερα laptop δεν σου δίνουν επιλογή μέσω του BIOS να αλλάξεις τη συχνότητα της RAM, οπότε και να έπαιρνες μνήμη υψηλότερης συχνότητας, στα 1600MHz θα έτρεχε.
Αυτές είναι εξαιρετική επιλογή.

Stavros Seremelis απάντησε πριν 7 έτη

ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας. Πως θα δω στα bios για την αλλαγη της συχνοτητας ? αποτι διαβασα σε ενα αρθρο σας ειναι απολυτα ασφαλες εαν και εφοσον γινεται . ευχαριστω και παλι

Stavros Seremelis απάντησε πριν 7 έτη

επισης Αγγελε οι μνημες που εχεις κανει attach ειναι στα 1.35V θα εχω προβλημα ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Είναι τόσο σπάνιο, που δεν έχει καν αξία να κοιτάξεις, προσωπικά δεν έχω δει ποτέ laptop που να επιτρέπει να κάνεις overclock τη μνήμη (γιατί κάθε συχνότητα πάνω από τα 1600MHz είναι εφικτή μόνο με overclock). Ίσως κάποια πολύ ακριβά gaming laptop να το επιτρέπουν.
Δες πάντως αν υπάρχει κάποια επιλογή XMP ή οτιδήποτε έχει να κάνει με overclock.
Δεν θα έχεις πρόβλημα με το voltage.

Stavros Seremelis απάντησε πριν 7 έτη

δεν υπαρχει καποια επιλογη το τσεκαρα. Οποτε ουσιαστικα δεν θα εχω προβλημα με 1.35V στη ram παρολο που υποστηριζει μεχρι 1.5V ετσι? ή μηπως θα μου την ριχνει σε χαρακτηριστικα και ταχυτητες? ευχαριστω παρα πολυ για ολες τις απαντησεις !

Stavros Seremelis απάντησε πριν 7 έτη

Αγγελε το ειδα το βιντεο αλλα αποτι καταλαβα δε θα εχω τα maximized advantages της ραμ . Αυτο με παραξενευει

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Όσον αφορά την χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.