Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑναβάθμιση μνήμης RAM σε laptop
panos provataris ρώτησε πριν 6 έτη

Έχω ένα λάπτοπ εδώ και ένα χρόνο αλλά θα ήθελα να αναβαθμίσω τη μνήμη ram η οποία αυτή τη στιγμή είναι 4gb. 'Eκανα το scan στο site της crucial και μου έδειξε ότι το λάπτοπ(είναι ένα dell inspiron 15 3567) έχει και δεύτερο slot. Σκοπεύω στο άλλο slot να βάλω άλλη μια μνήμη ram των 4gb και έτσι να πάω 8gb που πιστεύω ότι το λάπτοπ θα πετάει για τη χρήση που του κάνω(εργασίες,social media,ταινίες,πολλές καρτέλες στο chrome αλλά και ελαφρύ gaming) και στο μέλλον να του βάλω και έναν ssd γιατί έχει τώρα hdd. Θα ήθελα να μου πεις επειδή η τωρινή μνήμη είναι DDR4 2400 Mhz έχω δει μια μνήμη DDR4 4gb 2133 Mhz(σκέφτομαι να πάω σε ένα μαγαζί για να κάνω την αναβάθμιση γιατί μόνος μου δεν θέλω να πάρω ρίσκο). Η διαφορά 2400 με 2133 Mhz θα έχει κάποιο αντίκτυπο στην καθημερινή απόδοση του υπολογιστή ή να προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα;  

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Πάνο, δεν συνιστούμε να βάλεις μνήμη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, αυξάνεται η πιθανότητα ασυμβατότητας μεταξύ των δύο μνημών. Ακόμα όμως και αν αποδειχτούν συμβατές, θα τρέχουν και οι δύο στα 2133MHz, η πιο αργή μνήμη θα καθυστερεί την πιο γρήγορη.

panos provataris απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε ευχαριστώ για την απάντηση θα ήθελα αν μπορούσες να μου προτείνεις μια αξιόλογη μνήμη 4gb DDR4 2400Mhz με ένα λογικό κόστος έτσι ώστε όπως είπες για να υπάρχει συμβατότητα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Η αλήθεια είναι πως όταν προσθέτεις μνήμη σε ήδη υπάρχουσα, ακόμα και όταν όλα τα χαρακτηριστικά είναι ίδια, πάντα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ασυμβατότητας.
Μόνο αν αντικαθιστούσες τη μνήμη που είχες με ένα dual channel kit 2x4GB θα είχες εγγυημένη συμβατότητα ανάμεσα στις δύο μνήμες.
Αν θέλεις να το ρισκάρεις, αυτή είναι αρκετά καλή επιλογή. 

panos provataris απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστώ για την απάντηση...απ'ότι κατάλαβα μου προτείνεις να πάρω δυο 4άρες κάρτες ίδιες έτσι ώστε να υπάρχει η απόλυτη συμβατότητα μεταξύ τους και σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προβλήματα μετέπειτα έτσι;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Όχι να πάρεις δύο ίδιες μνήμες ξεχωριστά, να πάρεις ένα kit που θα περιλαμβάνει δύο μνήμες, όπως αυτό. Μόνο στα κιτ τα αρθρώματα είναι εγγυημένα συμβατά μεταξύ τους, και αν δεν λειτουργούν σε συνδυασμό για οποιοδήποτε λόγο μπορείς να τα επιστρέψεις.

panos provataris απάντησε πριν 6 έτη

Άρα παίρνοντας το κιτ με τις δυο μνήμες (2x4GB) που λες θα υπάρχει σίγουρη συμβατότητα και σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προβλήματα μετέπειτα έτσι(συγνώμη πάλι για την ερώτηση απλά θα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος πριν κάνω κάποια επιλογή);

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι, το Dual channel kit είναι μακράν η πιο ασφαλής λύση όσον αφορά τη συμβατότητα και τη σωστή απόδοση.

panos provataris απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την απάντηση και το χρόνο που αφιέρωσες για να με βοηθήσεις...