Lysippe . ρώτησε πριν 5 έτη

Χαιρετώ την ομάδα του pcsteps.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με αναβάθμιση μνήμης RAM σε laptop. Έχω το Lenovo essential g50-30 και δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τα MHz. Αλλού λέει για 1333 κι αλλού για 1600. Τι να πάρω τελικά; Τώρα, θαρρώ, πως είναι στα 1333 βλέποντας το speccy - βλέπει ότι έχει δύο slots, ενώ είναι ένα κι είναι στο μισό του 1333. Και 1.3 volts.

8 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Γιατί δε γράφεις και τα άλλα χαρακτηριστικά της ram που έχεις ,για να σου προτείνουν κάποια ?
α) Συχνότητα   β) Τύπος {πχ ddr3}   γ) CAS Latency και  δ)  Voltage 
https://www.pcsteps.gr/569-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-ram/#__RAM__Speccy
Το speccy δείχνει πάντοτε τη μισή συχνότητα 
https://www.pcsteps.gr/92570-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-pc-speccy/#_RAM

Lysippe . απάντησε πριν 5 έτη

Ορίστε ένα screen απ' το speccy.

Lysippe . απάντησε πριν 5 έτη

Καμιά ιδέα;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αυτή είναι πολύ καλή επιλογή.

Lysippe . απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σου, Γιώργο.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Σκεφτόμουν τα 8GB. Πιστεύεις πως θα άξιζε ή θα πήγαιναν χαμένα τα χρήματα εάν σκεφτούμε πως ο επεξεργαστής δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο; Κι επειδή έχει ένα slot, άρα θα την αντικαταστήσω, θα μπορούσα να βάλω και μια με 1600; Κι εάν ναι,  θα ήταν προτιμότερο; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά πρώτη φορά ασχολούμαι με αναβάθμιση και δεν τα ξέρω καλά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δύο θύρες δεν έχει η μητρική σου? Εάν ναι μπορείς να βάλεις δύο από αυτές που σου πρότεινα για να έχεις και την dual channel λειτουργία.
Τώρα για το αν αξίζει ή όχι δεν μπορώ να σου πω...τι επεξεργαστή έχει το laptop?
Για πιο μεγάλη δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, στη θέση σου θα έβαζα την 1333MHz που αναφέρουν και άλλοι ότι δουλεύει..και από ότι βλέπω και ο κατασκευαστής λέει το ίδιο..

Lysippe . απάντησε πριν 5 έτη

Το άνοιξα κι έχει ένα slot, οπότε θα πάρω ένα στικ των 8. Για τη συχνότητα, λέω να ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Ευχαριστώ πολύ και πάλι. :)

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Τότε δες αυτή.