Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑναβάθμιση παλιού λειτουργικού σε Windows 10
Αλέξανδρος ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας,
έχω έναν υπολογιστή ο οποίος έχει εγκατεστημένο γνήσιο λειτουργικό Windows XP Professional. Λόγω της μη υποστήριξης του εν λόγω λειτουργικού, πλέον και για λόγους ασφαλείας, θα ήθελα να προχωρήσω στην αναβάθμισή του.
Η ερώτηση είναι εάν υπάρχει ακόμα δυνατότητα για δωρεάν αναβάθμιση σε κάποια έκδοση των Windows 10 κι αν ναι, ποια είναι η ορθή διαδικασία;
Υποθέτω πως μέσω του επίσημου site και του σχετικού εργαλείου δεν είναι πλέον εφικτό κάτι ανάλογο.
Επίσης θα με ενδιέφερε να μάθω τι ισχύει αντίστοιχα για Windows 7  Home Premium που έχω εγκατεστημένο σε άλλον υπολογιστή, μιας και η ημερομηνία λήξης και των 7 πλησιάζει.
Σημειώνεται ότι και οι δύο υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το νέο λειτουργικό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Αλέξανδρος

22 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Γειά σου Αλέξανδρε !! Απλά στον υπολογιστή με τα XP θα βάλεις τα win10 χωρίς ενεργοποίηση.(λειτουργούν κανονικά επ αορίστου ,με κάποιους περιορισμούς όμως.) Εδώ ,πρώτα πρέπει να πάρεις backup τα αρχεία σου και μετά να προχωρήσεις στην εγκατάσταση των win10 .(φορμάτ δηλαδή.)
Για το pc με win7 μπορείς ακόμα να αναβαθμίσεις σε win10 ,κανονικά.
Καί για τους 2 υπολογιστές ,δε θα καταχωρήσεις κλειδί προιόντος. Το άρθρο λογικά σε καλύπτει και για τις δύο περιπτώσεις.
https://www.pcsteps.gr/130226-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-windows-10-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9/#i-8
Για το κατέβασμα των win10 δες εδώ.
https://tinyurl.com/yd2m3cbs
(pcsteps Κατέβασμα win10 iso)

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την άμεση απάντηση!!
Θα τρέξω τη διαδικασία και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ και πάλι!
Αλέξανδρος

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Μπορεί να βάλει τα win7 και στο pc με τα XP ,το product key όμως είναι που δε μπορεί να βάλει ώστε τα win7 να ενεργοποιηθούν.
Είναι παράνομο η ίδια Άδεια να χρησιμοποιείται σε 2 pc συγχρόνως.(Λογικά θέλει να έχουν λειτουργικό και οι 2 υπολογιστές.)
Έτσι κι αλλιώς ,απ τη στιγμή που κατεβάζει το iso των win10 από το σάιτ της Microsoft ,γνήσια win10 θα έχει. Αν δε του αρέσουν τα win10 "χωρίς ενεργοποίηση" μπορεί να αγοράσει ένα φτηνό κλειδί από το goodoffer24 .
Κι αν το pc με τα XP δε μπορεί να δεχθεί τα win10 ,μπορεί να βάλει λίνουξ .
https://www.pcsteps.gr/266140-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-windows-office-goodoffer24/

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Αν τα win7 είναι πειρατικά ,δε μπορεί να αναβαθμίσει σε win10 όπως ξέρω. (Το' χω διαβάσει κι εδώ.)
Σε αυτή τη περίπτωση ,θα κάνει φορμάτ και θα κάνει καθαρή εγκατάσταση τα win10 κατευθείαν.
Mία λεπτομέρεια !! Υπάρχει περίπτωση κάποια μητρική να μή δέχεται boot από USB .

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Παιδιά καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!
Να διευκρινίσω ένα-δυο πράγματα.
Και τα δύο λειτουργικά (XP και 7) είναι γνήσια. Ωστόσο σε κάνεναν εκ των δύο δεν έχω κάποιο dvd εγκατάστασης, οπότε δε γνωρίζω εάν είναι retail ή όχι. Αυτό προφανώς μπορώ να το μάθω από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της Microsoft.
Ο υπολογιστής με τα XP δεν έχει αρχεία ή προγράμματα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, σε αντίθεση με τα 7άρια που έχω εγκατεστημένα πολλά προγράμματα και υπάρχουν άπειρα αρχεία, email κτλ.
Δεν έχω καταλάβει πως μπορώ να κάνω χρήση του κλειδιού και στους δύο υπολογιστές. Νόμιζα ότι για κάθε άδεια υπάρχει δυνατότητα για μία και μόνη εγκατάσταση, εκτός από τις περιπτώσεις που η έκδοση είναι Enterprise.
Συγκεκριμένα, διαθέτω ένα κλειδί Windows 7 Enterprise, για το οποίο όπως με ενημέρωσαν από τη Microsoft αφορά 25 άδειες. Προσπάθησα να προχωρήσω σε αναβάθμιση ενός υπολογιστή μέσω αυτού του λειτουργικού, έκανα αρχικά εγκατάσταση του W7E και στη συνέχεια προσπάθησα να αναβαθμίσω σε Windows 10 Education, διότι δεν υπάρχει ελεύθερο για κατέβασμα το αντίστοιχο Enterprise στα 10άρια. Η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς!
Δημήτρη σωστά επισήμανες το θέμα με το boot από usb. Όχι μόνο δεν έχει αυτή τη δυνατότητα το pc με τα XP, αλλά έχει και ένα θέμα με τις usb θύρες. Δε μπορώ να συνδέσω ούτε ποντίκι (έχει μόνο μία PS2 για πληκτρολόγιο) και ούτε κάποιο flash drive. Έκανα απεγκατάσταση από το device manager, εγκατέστησα νέους drivers αλλά δε βλέπω προκοπή! Σε περίπτωση που χρειαστεί θα φτιάξω iso και θα πάω πατροπαράδοτα μέσω του dvd player.
Παιδιά ότι βοήθεια μπορείτε να παρέχετε είναι το λιγότερο αποδεκτή και επιθυμητή, διότι έχω κουραστεί από τις πολλές δοκιμές και σε ένα βαθμό απογοητευτεί!
Σας ευχαριστώ και πάλι,
Αλέξανδρος

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Aς συγκεντρωθούμε στο pc με τα win7 !!
Πάτα το κουμπί των Windows μαζί με το R .Στο παραθυράκι αριστερά που θα βγεί γράψε  winver   ,πάτα "ΟΚ" και θα δεις ποιά έκδοση έχεις.  Αν τα win ήταν προεγκατεστημένα ,είναι ΟΕΜ σίγουρα.
Επίσης αν πας Πίνακας Ελέγχου--->Σύστημα κι ασφάλεια---> Σύστημα ,θα δεις στις πληροφορίες συστήματος κι αν έχεις x32 ή x64 bit windows .
Δοκίμασες αναβάθμιση σε win10 όπως γράφει το άρθρο του pcsteps ? Έβγαλε κάποιο κωδικό σφάλματος ? Είναι σημαντικό αυτό ,να έχεις τον κωδικό του. Έτσι έγινε και με μένα ,συμβαίνουν στα λάπτοπ απ όσο έχω δεί.
Από win7 Home Premium θα έχεις μετά ,τα win10 Pro .
Νομίζω πριν ξεκινήσει η αναβάθμιση ,σου δίνει επιλογή τί θες να κρατήσεις από αρχεία και προγράμματα. Κι εγώ είχα αναβαθμισει σε win10 ,έχοντας κρατήσει κανονικά τα προγράμματα κι αρχεία μου.
Tα iso της microsoft σελίδας ισχύουν και για Home ,και για Pro εκδόσεις.
Για Enterprise κλειδιά ,δε βρίσκω πληροφορίες ,τί να πω...

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Δημήτρη, το λειτουργικό είναι OEM και είναι Windows 7 Home Premium 64bit.
Άρα λοιπόν τρέχοντας το media creation tool της Microsoft ή έστω κατεβάζοντας το iso, έχω δικαίωμα να αναβαθμίσω σε Windows 10 Home 64bit, σωστά;
Και όπως αναφέρεις στο προηγούμενο μήνυμα θα μου δώσει τη δυνατότητα να κρατήσω εφαρμογές και αρχεία. Φυσικά τα σχετικά backup θα έχουν ήδη γίνει για παν ενδεχόμενο!
Το επιθυμητό βεβαία θα ήταν η καθαρή εγκατάσταση, γιατί μετά από τόσα χρόνια ο υπολογιστής "ζορίζεται", αλλά αυτή είναι και η πιο σημαντική λεπτομέρεια που δεν έχω προβεί ήδη στην αναβάθμιση.
Για το XP τώρα θα πειραματιστώ λίγο ακόμα φτιάχνοντας ένα iso σε dvd με W10Pro 32bit, όπως είναι αντίστοιχα και το παλιό και θα δοκιμάσω να το τρέξω κι ότι βρέξει ας κατεβάσει...
Καλό απόγευμα!

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Θα αναβαθμίσεις με βάση την ενότητα για τις "Τεχνολογίες υποβοήθησης" (άρθρο του pcsteps που έδωσα στην 1η μου απάντηση)
Ενημερωτικά δες κι εδώ.
https://www.google.com/amp/s/windowsreport.com/windows-10-free-upgrade-2018/%3famp
Πρώτα πρέπει οπωσδήποτε μία φορά να κάνεις αναβάθμιση ,και μετά μπορείς να κάνεις Καθαρή εγκατάσταση των W10 αν θες.
Αν ζητηθεί κλειδί θα επιλέξεις "Δεν έχω κλειδί προιόντος" ή "Να γίνει αργότερα".  (Ό,τι επιλογή βγεί.)
Μετά την αναβάθμιση ,θα έχεις έναν φάκελο στον σκληρό δίσκο ,τον windows.old που είναι η παλιά εγκατάσταση των windows .Αυτόν θα τον κρατήσεις ,έτσι ωστε αν θες να επιστρέψεις στα win7 θα το κάνεις από τις "Ρυθμίσεις"--->Ενημέρωση κι ασφάλεια--->Αποκατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση ,τα win10 κλειδώνουν στη μητρική μόνιμα. Οπότε ,και στα win7 να επιστρέψεις ,θα μπορείς και πάλι να αναβαθμίσεις σε win10 κανονικά.(εκτός αν δε το επιτρέπει η microsoft αργότερα ,αλλά μπά...)

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Καλά κατάλαβα !! Περιγράφονται 2 τρόποι 1)Με το Media Creation Tool και 2) Τεχνολογίες υποβοήθησης.
Αν δε δουλέψει ο ένας τρόπος ,θα δουλέψει σίγουρα ο άλλος.

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Άρα ανακεφαλαιώνοντας, χρησιμοποιώ είτε το media creation tool, είτε τις τεχνολογίες υποβοήθησης, εφόσον δε δουλέψει το πρώτο. Στη συνέχεια επιλέγω εγκατάσταση διατηρώντας αρχεία και εφαρμογές. Δεν καταχωρώ κλειδί, ανεξάρτητα που είναι γνήσιο και διαθέσιμο και ολοκληρώνεται ουσιαστικά η εγκατάσταση και η ενεργοποίηση του λειτουργικού, εφόσον πλέον αρκεί να επιβεβαιωθεί η νόμιμη ψηφιακή άδεια που διαθέτει ο υπολογιστής, αν έχω καταλάβει καλά...

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Nαί ακριβώς !! Αφού γίνει η αναβάθμιση ,τα win10 θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα με ψηφιακό δικαίωμα.
Μάλλον δε θα ζητηθεί το κλειδί ,απλά λέμε τώρα...
Αν στην πορεία βγάλει κάποιο σφάλμα ,σημείωσέ το. Για τη διαδικασία αναβάθμισης ,κράτα στον υπολογιστή μόνο το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, ήσουν κατατοπιστικότατος!
Όταν βρω λίγο χρόνο θα τρέξω τη διαδικασία και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Ελπίζω να μην τα κάνω μαντάρα και βρεθώ μόνο με dos στο τέλος 😁

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σε όλους,
Ακολούθησα τις συμβουλές σας αλλά δεν κατάφερα να κατεβάσω λειτουργικό είτε μέσω του media creation tool, είτε με τις τεχνολογίες υποβοήθησης. Το πρώτο για προφανείς λόγους, ενώ το δεύτερο γιατί δε δίνεται πλέον η δυνατότητα από τη σελίδα αυτή.
Έτσι προχώρησα σε μια πιο μπακαλίστικη λύση μήπως και πετύχει. Κατέβασα τα Windows 10 Pro 64bit και προχώρησα σε καθαρή εγκατάσταση στον υπολογιστή στον οποίο ήταν εγκατεστημένα γνήσια Win XP Pro. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε ωστόσο δεν έγινε και η ενεργοποίηση όπως φαίνεται και στο σχετικό screenshot.

Το πρώτο ερώτημα είναι, από εδώ και πέρα τι κάνουμε; Έχει νόημα να το αφήσω ως έχει ή κάποια στιγμή θα κλειδώσει το λειτουργικό από τη Microsoft και δε θα είναι χρηστικός ο υπολογιστής λόγω των όποιων περιορισμών;
Το αφήνω κι ότι βρέξει ας κατεβάσει;
Εκτός αυτού του προβλήματος έχει προκύψει και το εξής παράδοξο το οποίο συνέβαινε και όταν ήταν εγκατεστημένα τα XP. Στην αρχή δεν λειτουργούσε καμία usb θύρα με αποτέλεσμα όλες τις διεργασίες να τις πραγματοποιώ με το πληκτρολόγιο μόνο. Ευτυχώς έχω μια σχετική εξοικείωση με τις συντομεύσεις και αυτό δεν ήταν και δεν είναι τόσο πρόβλημα. Εφόσον δε βρήκα λύση εγκατέστησα μια κάρτα pci express με δύο θύρες usb 3.0, το οποίο επίσης δε μου έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργήσει κανένα περιφερειακό, είτε ποντίκι, είτε usb stick.
Σιγά σιγά με τον καιρό (και μετά από διάφορα updates) κατάφερα να λειτουργούν οι θύρες (βλέπει τα φλασάκια κανονικά) και στο ποντίκι να έρχεται ρεύμα, το οποίο όμως παραμένει «νεκρό». Εδώ να σημειώσω ότι όλο αυτό το διάστημα δεν εμφανίζεται επίσης ο δείκτης του ποντικιού στην οθόνη και δεν εμφανίζεται στο device manager η επιλογή «mice and other pointing devices», το οποίο φαίνεται στο δεύτερο screenshot.

Έχω δοκιμάσει αρκετές από τις πιθανές λύσεις, όπως απεγκατάσταση των usb controllers κτλ, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο!
Μέχρι τη στιγμή που δε δούλευαν οι θύρες γενικά πίστευα ότι είναι θέμα hardware κι ότι κάποιο πρόβλημα έχει η μητρική, όμως από τη στιγμή που λειτουργεί έστω κι ένα φλασάκι υποθέτω ότι είναι θέμα software.
Παιδιά οποιαδήποτε βοήθεια και πρόταση δεκτή γιατί με έχει ταλαιπωρήσει πολύ αυτή η διαδικασία. Σε κάθε βήμα προκύπτει κι ένα διαφορετικό εμπόδιο!
Σας ευχαριστώ πολύ!
Αλέξανδρος

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Για το λειτουργικό ,από τη στιγμή που είναι γνήσια τα win10 ,δεν υπάρχει πρόβλημα. Aν θες  αγοράζεις κλειδί από το goοdoffer24.com που προτείνει το PCsteps κι ενεργοποιείς τα win10
Για το ποντίκι ,μπες σε Safe Mode και δες αν εκεί φαίνεται. Αν ναι ,είναι θέμα του driver . Δες το way2
https://www.google.com/amp/s/www.drivereasy.com/knowledge/how-to-enter-safe-mode-in-windows-10/amp/
Για να επιστρέψεις σε κανονική λειτουργία ,επαναλαμβάνεις τα βήματα στον way2 , ξετσεκάροντας το "Ασφαλή εκκίνηση" (Safe Boot)

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Δημήτρη καλησπέρα,
έχω bootαρει και σε safe mode και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Η συγκεκριμένη επιλογή στο device manager δεν εμφανίζεται.
Έχω δοκιμάσει διαφορετικά ποντίκια, ενσύρματα, ασύρματα και δεν "κουνιέται" τίποτα!
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγο ξεκίνησε η εμφάνιση κόκκινης οθόνης (κενή χωρίς κάποιο μήνυμα), κάτι αντίστοιχο θεωρώ της BSoD.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Για την κόκκινη οθόνη ,μετά μπαίνεις στα windows έστω πατώντας Ctrl + Alt + Delete  ??
1) Απ ότι είδα ,μπες σε Safe Mode πήγαινε στη Διαχείριση Συσκευών--->Προσαρμογείς οθόνης κι απεγκατέστησε τους drivers .Αν φταίει αυτό ,όταν επιστρέψεις σε κανονική λειτουργία ,τα win10 θα επανεγκαταστήσουν τους drivers αυτόματα.
2) Δες στον πίνακα ελέγχου αν υπάρχει πρόγραμμα softOSD να απεγκαταστήσεις.
3) Θα πρότεινα επίσης μία επιδιόρθωση των win10
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-10-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/#_Windows_10-2
4) Πιθανόν να θέλει bios update ,υπάρχει ο οδηγός μα καλύτερα αυτό να το αναλάβει τεχνικός ,επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη επέμβαση.
Για το ποντίκι δες κι εδώ.
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mice-and-other-pointing-devices-missing-from/a18b0ac3-b95b-4678-a26e-ffe06cc4e3e4
Όμως ποιό είναι το μοντέλο του λάπτοπ ? Σίγουρα υπάρχουν drivers στο site του κατασκευαστή του ?

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ξέχασα να πώ....Έχεις κάνει όλα τα updates των win10 ;

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Δημήτρη καλησπέρα,
κατ΄ αρχήν να σημειώσω ότι είναι desktop και όχι laptop.
Έτρεξα την επιδιόρθωση των Windows, μετά από διάφορα άλλα που δοκίμασα, και ως δια μαγείας μετά την τελευταία επανεκκίνηση μου εμφάνισε ένα μήνυμα "3 button intelli mouse installed" ή κάπως ανάλογα. Αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα και έπεσα με τα μούτρα στην εγκατάσταση όλων των αρχείων και προγραμμάτων!
Κάποια στιγμή είχα τη φαεινή ιδέα να αφαιρέσω το υδατογράφημα με το activation των Windows που εμφάνιζε στην επιφάνεια εργασίας και από κάποιον οδηγό στο youtube με μια μικροεπέμβαση στη registry έκανα επανεκκίνηση για να ολοκληρωθεί η διεργασία.
Μετά την επανεκκίνηση μπορείς να μαντέψεις τι έγινε?? Εξαφανίστηκε ο δείκτης του ποντικιού και προφανώς έπαψε να λειτουργεί οποιοδήποτε ποντίκι!!
Η απογοήτευσή μου έχει πιάσει ταβάνι!
Το μόνο θετικό είναι ότι οι usb θύρες φαίνεται να λειτουργούν κανονικά, εφόσον μπορώ να συνδέσω έστω ένα φλασάκι.
Στη διαχείριση συσκευών συνεχίζει να μην εμφανίζεται το «mice and other pointing devices», αλλά από την άλλη δε φαίνεται να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα (θαυμαστικό ή τριγωνάκι).
Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μένει να κάνω ή τι άλλο μένει να συμβεί (να μη βλέπει και το πληκτρολόγιο, αν και αυτό είναι σε PS/2).
Συγγνώμη αν έχει ξεχειλώσει το thread και αν έχω κουράσει...
Ευχαριστώ και πάλι για το όποιο ενδιαφέρον!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δυστυχώς, δεν έχουμε κάποια επιπλέον πρόταση για το πρόβλημα σου. Δοκίμασες οποιαδήποτε λύση γνωρίζαμε ή βρήκαμε σε απαντήσεις όμοιων προβλημάτων.
Καλύτερα να το πας σε κάποιον τεχνικό για να κάνει δοκιμές. Έχεις πέσει σε κάποιο πολύ μυστήριο πρόβλημα. 

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Γιώργο καλησπέρα ποντίκι και αντάπτορα έχω, αλλά δυστυχώς έχει μόνο μία ps/2 θύρα κι αυτή είναι μόνο για πληκτρολόγιο κι από όσο γνωρίζω δε θα δουλέψει εάν συνδέσω κάποιο ποντίκι εναλλακτικά.
Έκανα update στο bios στην τελευταία έκδοση, αλλά το αποτέλεσμα ίδιο. Έκανα όλα τα updates των windows, τίποτα δεν άλλαξε.
Δοκίμασα επίσης και σύνδεσα usb πληκτρολόγιο και δεν λειτουργεί κι αυτό στις usb θύρες, ενώ οποιοδήποτε φλασάκι κι αν συνδέσω σε οποιαδήποτε θύρα, δουλεύει κανονικά.
Είναι πραγματικά μυστήριο!
Ειλικρινά θα τα είχα παρατήσει αν δεν είχε δουλέψει τη μία και μοναδική μέρα μετά την επιδιόρθωση του λειτουργικού και πριν την επανεκκίνηση που επανήλθε στο ίδιο καθεστώς!

Αλέξανδρος απάντησε πριν 5 έτη

Γιώργο καλησπέρα,
το πρόβλημα δε σχετίζεται ούτε με τις αλλαγές που πιθανόν έκανα, ούτε με κάποια πιθανή απορρύθμιση, μιας και υφίσταται από την αρχή, όταν ο υπολογιστής ήταν σε αρχικό στάδιο χωρίς καμία αλλαγή ή προσθήκη και είχε Win XP Pro.
Στη συνέχεια εγκατέστησα το νέο λειτουργικό και βήμα-βήμα έκανα όλες αυτές τις αλλαγές μπας και διορθωνόταν το πρόβλημα. Το bios ήταν στη βασική του έκδοση και πολύ αργότερα μπήκα στη διαδικασία αναβάθμισης.
Από αυτά που αναφέρεις στο σχόλιό σου κρατάω την πρόταση με το ρεύμα "Έχω την εντύπωση, ότι ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι ίσως χρειάζονται περισσότερο ρεύμα για να λειτουργήσουν από ένα φλασάκι" και πιστεύω πλέον ότι για κάποιο περίεργο λόγο δεν τροφοδοτεί η μητρική καμία από τις διαθέσιμες usb θύρες με τη σωστή τάση. Κάτι που σίγουρα δεν οφείλεται σε δική μου ενέργεια από τη στιγμή που έτσι ήταν από την αρχή.
Για να μην σας ταλαιπωρώ πλέον άλλο, να σας ενημερώσω ότι το πρόβλημα λύθηκε! Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες με εγκατάσταση διαφόρων usb καρτών (μία usb 3.0 pci express), σε μια τελευταία προσπάθεια χθες βρήκα και εγκατέστησα μια παλιά pci κάρτα με τέσσερις εξόδους και φυσικά είδα και ποντίκια και δείκτες και πληκτρολόγια.
Απλά για την ενημέρωση, ο υπολογιστής, εκτός αυτού του προβλήματος, λειτουργεί πλέον άψογα, έχουν γίνει όλα τα τελευταία updates και πραγματικά "φυσάει", παρόλα τα χρόνια που "κουβαλάει"!!
Σας ευχαριστώ όλους, για την όποια βοήθεια ή συμβολή είχατε στο πρόβλημά μου όλο αυτό το διάστημα.
Εάν και εφόσον κάποτε βρεθεί σχετική λύση ή ερμηνεία στο μέλλον θα επανέλθω.
Καλό βράδυ,
Αλέξανδρος

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση !! 👍👍