Look Up ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα του pcsteps!

Έχω αυτή τη μητρική: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449#sp . Ενδιαφέρομαι για την αγορά PCIe δίσκου....Είναι συμβατή; Διαθέσιμες είναι οι δύο λευκές θύρες PCIe x1 που φαίνονται στην εικόνα της μητρικής. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον αντίστοιχο δίσκο;

ευχαριστώ

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.

Η μητρική σου μπορεί να πάρει τους δίσκους που είναι σε μορφή κάρτας αλλά όχι M.2 SSD.

Από εκεί και πέρα, για να σου προτείνουμε συγκεκριμένο μοντέλο, θα πρέπει να μας πεις μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις.

Look Up απάντησε πριν 8 έτη

ευχαριστώ φίλε Άγγελε για την απάντησή σου!

Το οικονομικό είναι σε δεύτερη φάση αυτή τη στιγμή...Απλά με ενδιαφέρει, ακριβώς επειδή είναι ακριβός, κυρίως να είναι συμβατός με τη συγκεκριμένη θύρα που διαθέτει η μητρική με δεδομένο το γεγονός ότι είναι PCIe x1, ενώ τα μοντέλα που βρίσκω είναι PCIe x4....Να υποψιαστώ ότι αναγκαστικά θα έχει μικρότερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από αυτή που αναγράφει; Σε αυτή την περίπτωση θα αξίζει η αγορά π.χ αυτού του δίσκου: http://www.e-shop.gr/ssd-plextor-px-256m8pey-256gb-hhhl-add-in-card-pcie-gen-3x4-nvme-p-PER.321060 . Τα 200ε είναι το μέγιστο που μπορώ να διαθέσω για αγορά......

ευχαριστώ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το PCI Express 2.0 στο x1 υποστηρίζει ρυθμό μεταφοράς δεδομένων 500MB/s, οπότε δεν θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τη μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 2000MB/s που αναφέρει ο κατασκευαστής.

Ουσιαστικα, δεν έχεις κανένα επιπλέον κέρδος στη συγκεκριμένη μητρική σε σχέση με το να βάλεις έναν κανονικό SATA III SSD.

Look Up απάντησε πριν 8 έτη

ευχαριστώ φίλε Άγγελε για τις πληροφορίες! αυτό ήθελα να μάθω...