Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑναβάθμιση σταθερού υπολογιστή
MariosPap ρώτησε πριν 8 έτη

Χαίρετε,

Θα ήθελα να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου προκειμένου να τρέχει τα ακόλουθα προγράμματα: Mathcad, Matlab, Mathematica, Comsol, Aspen, Compilers, Microsoft Visual Studio και να παίζω lol με ενα αξιοπρεπές fps και να μπορω να έχω αρκετές καρτέλες ανοικτές χωρίς να κολλάει το σύστημα...Σαφώς όλα αυτά όχι ταυτόχρονα...Απλά το θέμα μου είναι ότι αφ ενός το μπάτζετ μου που είναι αρκετά περιορισμένο και αφ ετέρου ότι εγώ δεν ξέρω πολλά απο υπολογιστές και επομένως δεν μπορώ να κάνω μόνος μου την αναβάθμιση...Τι μπορώ να κάνω γι αυτό ? Και παρακάτω είναι το ταπεινό συστηματάκι μου :

Επεξεργαστής : AMD Athlon II X2 220 με Socket : AM3(938)

Κάρτα γραφικών : ATI Radeon HD 4250 με μνήμη 256 MB

Μνήμη : 4GB (SINGLE) DDR3 1999.9 MHz

Motherboard : LENOVO Dory CRB Chipset Q AMD 880 G

6 Απαντήσεις

MariosPap απάντησε πριν 8 έτη

Συγγνώμη για τη μητρικη το Chipset είναι το AMD 880 G

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,

Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις; Ενδιαφέρεσαι να αναβαθμίσεις μόνο τα υποσυστήματα που αναφέρεις;

Επίσης, ποιο τροφοδοτικό έχεις;

MariosPap απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαρσιτώ για τη συντομη απάντησή σας...Για το μπάτζετ δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένη τιμή καθώς θέλω οπωσδήποτε να τρέχει τα παραπάνω προγράμματα κλπ οπότε να έχει τις παραπάνω δυνατότητες με όσο το δυνατόν λιγότερα...Όχι απλά θεώρησα ότι αυτά χρειάζονται για την αναβάθμιση...όπως σας είπα δυστυχώς δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές...Όσο για το τροφοδοτικο το έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι...Θα πρέπει να ανοίξω το κουτί έτσι ? Και κάτι άλλο ποιο λειτουργικό σύτημα θα ήταν καλύτερο να βάλω για αυτά που θέλω (γενικά βέβαια προτιμώ windows)

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά θα πρέπει να θέσεις έστω κάποιο άνω χρηματικό όριο, εφόσον λες ότι το budget σου είναι περιορισμένο. Για μένα πχ το περιορισμένο μπορεί να είναι 500€, για σένα μπορεί να είναι 1000€, και πάει λέγοντας.

Από τα προγράμματα που αναφέρεις, κανένα δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε επεξεργαστική ισχύ, αλλά ισχύει ότι όσο πιο γρήγορο επεξεργαστή έχεις, τόσο πιο γρήγορα θα γίνονται οι υπολογισμοί σου και θα τελειώνει η δουλειά σου.

Από λειτουργικό αναγκαστικά Windows.

Αν το μόνο παιχνίδι που παίζεις είναι το lol, δε χρειάζεσαι ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Για παράδειγμα, τα office συστήματα των 500 και 700€ από τον οδηγό αγοράς υπολογιστή θα σε καλύψουν πλήρως σ' αυτά που χρειάζεσαι:

https://www.pcsteps.gr/11780-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/#__E700_Internet_Office_Photoshop_AutoCAD

Για πιο συγκεκριμένες προτάσεις, δώσε μου ένα μέγιστο budget που μπορείς να διαθέσεις, καθώς και το μοντέλο του τροφοδοτικού που έχεις τώρα. :)

MariosPap απάντησε πριν 8 έτη

Κατ αρχάς συγγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση απλά λόγω δουλειάς ο χρόνος είναι λίγος...

Σας καταλαβαίονω να ας πούμε τα 500 ευρώ μου φαίνονται ένα καλό ποσό εενώ τα 1000 μου φαίνονται πολλά...Απλά δεν θέλω να γίνει αυτό έγινε και τώρα που κατέβασα ένα παιχνίδι Uno από το STORE και μέσα σε μία ώρα μου είχε κλείσει πάνω απο 15 φορές...Ωραία ας πούμε τότε το κόστος 500 - 600 ευρώ...

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω σχετικα με το λειτουργικό σύστημα αλλά εξέφρασα λάθος είναι ότι ειχα WINDOWS 7 PRO και αναβάθμισα σε WINDOWS 10 PRO...Αν και μ αρέσουν πολύ τα 10 αξίζουν για αυτά που θέλω ? Και θα μπορέσω με την αναβάθμιση να τα κρατήσω ή θα πρέπει να τα αγοράσω ?

Ακόμα η αλήθεια έιναι ότι τώρα τελευταία lol παίζω πολύ...

Το τροφοδοτικό δεν νομίζω να κρατήσει άλλον υπολογιστή εκτός από αυτόν εδώ :P Το έψαξα πολύ και δυστυχως το μόνο που βρήκα είναι ότι ειναι 240 Watt γιατί είναι ένα παλιόκουτο του ThinkCentre της Lenovo και δεν μπορω να το ανοίξω!!! Έχει κάτι περίεργες βίδες βιδωμένες από μέσα... Έψαξα και με το μοντέλο τίποτα... Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Τέλος, η πιο σημαντική μου ανησυχία είναι πως θα κάνω την αναβάθμιση που δεν ξέρω τίποτε... Να προσπαθήσω σύμφωνα με τον οδηγό σας ? Δεν ξέρω τι άλλη επιλογή έχω...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Γενικά με τα υποσυστήματα και το κουτί που έχεις, είναι καλύτερη επιλογή να πάρεις ένα καινούριο υπολογιστή, παρά να αναβαθμίσεις τον παλιό. Θα σου τον στείλουν έτοιμο, συναρμολογημένο χωρίς έξτρα χρέωση, οπότε δεν χρειάζεται να μπλέξεις με τη συναρμολόγηση, αν δεν έχεις εμπειρία στο hardware.

Στην κατηγορία τιμής που κινείσαι, η σύνθεση των 500ων ευρώ θα σε καλύψει πλήρως. Μπορείς πάντως να δεις και τη σύνθεση των 700ων ευρώ χωρίς τον SSD.