Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΑναβάθμιση της ποιότητας/ανάλυσης ενός βίντεο από 480p/720p σε 1080p
Giorgos Βakratsas ρώτησε πριν 1 έτος

Καλημέρα, ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζετε αν τυχόν υπάρχει κάποια εφαρμογή ή ιστοσελίδα, όπου μπορεί να γίνει δωρεάν η αναβάθμιση της ποιότητας/ανάλυσης ενός βίντεο από 480p ή 720p σε 1080p και το αποτέλεσμα να είναι εμφανές.
Ή σε περίπτωση που δεν προσφέρεται δωρεάν κάτι τέτοιο, αν υπάρχει κάποιο λογισμικό σε λογική τιμή που να υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Γιώργο! Μπορείς να κάνεις upscaling με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας, αλλά η ποιότητα της εικόνας θα γίνει χειρότερη. Δεν μπορείς απλά να αυξήσεις τεχνητά τον αριθμό των pixel χωρίς να χαλάσεις την εικόνα. 

Giorgos Βakratsas απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστώ. Αρχικά μου δημιουργήθηκε η απορία επειδή υπάρχουν ταινίες που γυρίστηκαν πριν πολλές δεκαετίες (τουλάχιστον 50 χρόνια), αλλά κυκλοφορούν σε ανάλυση 1080p. Οπότε θεώρησα ότι για όλα τα βίντεο χαμηλής ανάλυσης θα υπάρχει κάποιος πρόγραμμα που αναβαθμίζει την ποιότητα της εικόνας.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Συνήθως απλά γίνεται scaling, γι αυτο και η εικόνα είναι κακή. Ωστοσο, αν η παραγωγή έχει κρατήσει το υλικό, μπορεί να το κάνει νέα εξαγωγή σε νέα ανάλυση, όπου η ποιότητα όντως είναι καλύτερη. Ωστόσο, αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αυτός που έχει τα αρχικό αρχείο της παραγωγής, όχι ένας απλός χρήστης.