Βασιλογιάννης Χρήστος ρώτησε πριν 1 μήνα

Χαίρετε, με λένε Χρήστο και θα ήθελα να ρωτήσω για μία αναβάθμιση του υπολογιστή μου που ενδιαφέρομαι να κάνω, επειδή με ένα game που ήδη έχω (είναι μεγάλο το Destiny 2) και μερικές εφαρμογές κλπ ακόμα ο βασικός μου SSD με τα windows μέσα που έχει, ξέρετε, έχει μειωθεί απο 240GB σε 58,1GB και αποθηκεύω οτιδήποτε άλλο στον δεύτερο τον μηχανικό (HDD) αλλά τα games θέλω να τα έχω σε SSD όπως καταλαβαίνετε και δέν μπορώ να βάλω και τα υπόλοιπα games μου!

Έχω ανεβάσει και εικόνες όσο περισσότερες μπορώ για να βοηθήσω σχετικά με όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ για την τωρινή κατάσταση του υπολογιστή και δύο φωτό με τα πράγματα που σκέφτομαι να αναβαθμίσω!
Oι πληροφορίες που σας παρέχω είναι απο το DirectX tool και το Speccy.

Έυχομαι να μήν σας κουράσω..
Υποθέτοντας λοιπόν πως ενημερωθήκατε απο τις φωτό για τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή, ήθελα να σας πώ οτι θα ήθελα αντί τον ένα απο τους δύο δίσκους (ROM άν δέν κάνω λάθος, σωστά;) που είναι SSD που έχει και το λειτουργικό στα 240GB όχι τον δεύτερο τον χιλιάρη τον μηχανικό (HDD), εγώ αυτόν λοιπόν θέλω να τον πάω στα 1.000GB και να βάλω ώς δέυτερο στην θέση του χιλιάρη HDD τον 240ντάρη που θα αντικαταστήσω.
Επιπλέον, έχω και έξω έναν HDD 500GB κι έλεγα να βάλω και τον χιλιάρη τον εσωτερικό που θα αφαιρέσω..
Οπότε σκέφτομαι για 1.000GB + 240GB SSD εσωτερικά και 500GB + 1.000GB σε HDD εξωτερικά.. οκ μέχρι εδώ;
**ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ**

Πρώτον λοιπόν, θα παρακαλούσα για τη γνώμη σας για αυτή την αναβάθμιση και φυσικά τα φώτα σας αλλά και σε μία δική μου απορία, στο πώς προετοιμάζω τον καινούριο SSD με τα Windows μέσα;...
Είναι η ίδια διαδικασία που κάνουμε με το Rufus (που προτιμώ εγώ) για να κάνεις bootable usb στικάκι;;
Και μετά τοποθετείς απλά τον καινούριο SSD στον υπολογιστή σου; (μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά)
Με αυτό εννοώ οτι δέν χρειάζεται κάποιου άλλου είδους ρύθμιση πρωτού τοποθετηθεί ο καινούριος SSD έτσι;;
Επίσης, ήθελα να αλλάξω την RAM μου κι απο 8GB που έχω τώρα να την κάνω 32GB αυτό μπορώ να το κάνω, μπορεί απο ότι βλέπετε εσείς το PC μου;
Χρησιμοποιώ το ενα slot απο τα δύο που έχει το ξέρω, όμως εννοώ πώς μπορώ να γνωρίζω εάν δέχεται δύο 16άρες σηγκεκριμένα;
Και τέλος φυσικά το εάν αυτά που έχω εγώ διαλέξει είναι αυτά που πρέπει να πάρω!

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και συγγνώμη για τη ταλαιπωρία!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα, συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά κάπου χάθηκε η ερώτηση σου. Για να κάνεις τη μεταφορά των Windows στον SSD ρίξε μία ματιά σε αυτό τον οδηγό. Γενικά αυτό που αναφέρεις για το πώς θες να διαχειριστείς τους δίσκους σου είναι ΟΚ. Βέβαια θα πρέπει να ορίσεις τον SSD σαν πρώτη συσκευή κατά το BOOT, μέσα από το BIOS. H μητρική σου δέχεται μέχρι 32GB ram οπότε μπορείς να την αναβαθμίσεις άνετα. Τα κομμάτια που αναφέρεις φαίνονται ΟΚ.
 

Βασιλογιάννης Χρήστος απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Σε υπέρ ευχαριστώ ακόμα δέν έχω κάνει κάτι περίμενα κάποια γνώμη!
Λοιπόν, κοίτα να δείς τί γίνεται φίλε μου, το PC ήδη δέν ανοίγει απο εκεί;
Γιατί να αλλάξω ρύθμιση στα BIOS; (κατάλαβες τί λέω έτσι;)
Αφού αυτόν τον ίδιο δίσκο θα αλλάξω που ήδη ανοίγει απο εκεί, απλώς θα βάλω μεγαλύτερης χωρητικότητας! 

**επίσης αποκλείεται να μήν ξέρετε, οπότε θα ήθελα να σας ρωτήσω και μία άσχετη με αυτό το topic ερώτηση, άν ξέρετε και κάποιο κατάστημα στο Κερατσίνι που να κάνει καλά τη δουλειά του εγγυημένα όσων αφορά καθαρισμό γιατί έχω να το καθαρίσω πολύυυυυυυ καιρό και φοβάμαι τον στατικό!
Και δέν θα ήθελα να το πιάσω κάν!
Ίσως να μου κάνει με τον καθαρισμό και ότι χρειάζεται για την αναβάθμιση!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Χρήστο, δυστυχώς δεν έχουμε να σου προτείνουμε κάποιο κατάστημα στην περιοχή σου. Όσον αφορά το δίσκο, αφού θα τον αντικαταστήσεις, ναι δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή στο bios..