Γιωργος Υφαντης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, έχω ένα pc το hp pavillon 550-350 sl. Θα ήθελα να μου πείτε εάν τα specs  του μπορούν να σηκώσουν  ελαφριά games όπως fifa,gta κλπ. Εάν δεν σηκώνει θα ήθελα να μου προτείνετε αλλαγές με bugdet γύρω στα 300 ευρώ ώστε να βελτιωθεί η απόδοση του...Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

8 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Γιώργο

Επειδή ο συγκεκριμένες υπολογιστής έχει πολλές εκδόσεις, μπορείς να μας πεις ποιον επεξεργαστή και κάρτα γραφικών φοράει ακριβώς; Μπορείς να τα δεις με το Speecy.

Γιωργος Υφαντης απάντησε πριν 3 έτη

Ναι βέβαια θα σας γράψω 
cpu: amd A8/A10
Gpu: 1024mb Ati Amd Radeon R7 graphics και 2048mb Ati Amd Radeon R5 M320
ram: 8,00gb single-channel DDR3
System: windows 10
motherboard: Hp 2b52(po)
storage: 931gb Toshiba Dt01aca100

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αφού το budget σου είναι περιορισμένο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για αρχή είναι να πας σε μια κάρτα γραφικών μεσσαίας κατηγόριες, πχ μια GTX 1650 Super.

Μελλοντικά, καλο είναι να αλλάξεις επεξεργαστή (και άρα μνήμες και μητρική), αλλά για το gaming το πρώτο που σε νοιάζει είναι η κάρτα γραφικών.

Επίσης, υπάρχει η επιλογή να αλλάξεις επεξεργαστή και να πας σε ένα Ryzen με ενσωματωμένα γραφικά, τα οποία θα σε καλύψουν για ελαφρύ gaming.

Έχει στον νου σου πως αυτήν την περίοδο οι τιμές έχουν πιάσει ταβάνι, οπότε αν μπορείς να περιμένεις να περάσουν οι γιορτές, θα εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα.

Γιωργος Υφαντης απάντησε πριν 3 έτη

Οκέι καταλαβα και λογικα με βλέπω γύρω στον Φεβρουάριο να το κανω... έχω δει κάποια παρτς και θα ήθελε να μου πειτε εάν είναι ικανοποιητικά τα specs για gaming αλλά και αν χρειάζομαι ανεμηστηρακια γτ όσα βίντεο έχω δει δεν χρησιμοποιούν
CPU/GPU: ryzen 5 3400G box
Motherboard: gigabyte b450M ds3h
Τροφοδοτικό: Corsair cv550
ssd: crucial mx 500 250gb
ram: 16gb G.skill aegis

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η σύνθεση αυτή χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα γραφικά του Ryzen, οπότε ανήκει στην δεύτερη λύση που ανέφερα παραπάνω.

Γενικά, είναι καλή επιλογή αν σε ενδιαφέρει το ελαφρύ gaming ή θέλεις να έχεις καλά ενσωματωμένα γραφικά μέχρι να πάρεις μια κάρτα γραφικών.

Όταν λες ανεμιστηράκια αναφέρεσαι στους ανεμιστήρες του κουτιού; Αν ναι, δεν έχει ήδη το κουτί σου; Αν όχι, χρειάζεσαι απαραίτητη ένα να βγάζει αέρα και τουλάχιστον 2 να βάζουν.

Αν κάνεις μόνος σου τη συναρμολόγηση, να τονίσω πως η συγκεκριμένη μητρική απαιτεί BIOS update για να δεχθεί Ryzen τρίτης γενιάς. Μη ξεχάσεις να το ζητήσεις από το κατάστημα αγοράς.

Γιωργος Υφαντης απάντησε πριν 3 έτη

Θα πάρω και και καινούργιο κουτί...θα χρειαστώ ανεμιστήρες η θα έχουν τα κουτιά ;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Κάποια κουτιά διαθέτουν ανεμιστήρες, ενώ αλλά όχι. Εξαρτάται από το μοντέλο που θα επιλέξεις. 

Γιωργος Υφαντης απάντησε πριν 3 έτη

Οκέι ευχαριστώ πολύ να είστε καλά! Άμα χρειαστώ κάποια άλλη βοήθεια θα σας ενημερώσω...