Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑναβάθμιση υπολογιστή για πρόγραμμα μοντάζ
Lefteris Kalogerakis ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας.
Πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με επεξεργασία φωτογραφιών και μοντάζ βίντεο. Έγκατέστησα το Davinci Resolve (για βίντεο) και το Lightroom (για φωτογραφίες). Με το πρώτο πρόγραμμα δεν κατάφερα να κάνω δουλειά, γιατί με πετούσε εκτός οπότε εγκατέστησα ένα πιο ελαφρύ το Filmora. Με το Lightroom δεν έχω κάποιο θέμα.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ποιο Hardware του συστήματος μου πρέπει να αναθμίσω ώστε να μην έχω καθόλου κολλήματα σε τέτοιου είδους εργασίες; Έκανα αναβάθμιση σε επεξεργαστή/μητρική/μνήμες το 2013 ενώ κάρτα γραφικών έχω να αλλάξω απο το 2011. Γι αυτό και έλεγα να αλλάξω προς το παρόν μόνο κάρτα γραφικών και να πάρω αυτή που προτείνετε στον οδηγό αγοράς Pc Mαρτίου την Radeon RX 5500 XT για bugdet λύση. Να διευκρινίσω ότι δεν παίζω καθόλου παιχνίδια και κάνω απλώς γενική χρήση. Δηλαδή το pc μου μέχρι τώρα με καλύπτει στο 100% σε αυτά που κάνω, εκτός από τα προγράμματα επεξεργασίας που ανέφερα παραπάνω και θα ήθελα να ξεκινήσω απο τώρα να ασχολούμαι.
Σας γράφω εδώ τα μέρη του Pc μου.
Επεξεργαστής: AMD FX 6300 Six Core
Μνήμη: 8192MB 
Μητρική: Asus m5a97 r2.0
Κάρτα γραφικών: AMD Radeon HD 5670
Σας ευχαριστώ και περιμένω σύντομα την απάντηση σας!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, το σύστημα σου υστερεί σε επεξεργαστική ισχύ, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για τις εφαρμογές τις οποίες θες να χρησιμοποιήσεις..Λόγο παλαιότητας όμως δεν έχει νόημα να προχωρήσεις σε αλλαγή CPU-μητρικής-RAM, ουσιαστικά αγοράζεις νέο pc. Συνεπώς σε πρώτη φάση ναι, μπορείς να προχωρήσεις σε αγορά μίας νέας κάρτας γραφικών καθώς τα προγράμματα επεξεργασίας video την αξιοποιούν και θα σου είναι και χρήσιμη και σε μία νέα σύνθεση στο μέλλον. 

Lefteris Kalogerakis απάντησε πριν 4 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ! Aποφάσισα να κάνω μια γενικότερη αναβάθμιση στο μηχάνημα μου οπότε θα τα αλλάξω όλα. Η κάρτα γραφικών που προτείνετε ως η καλύτερη στη μεσαία κατηγορία είναι η G Force GTX 1660 TI ; Για την δουλειά που την θέλω κάνει; Θα πάρω τον AMD ryzen 3600 και 16GB RAM! Ευχαριστώ!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ωραία, ναι μία GTX 1660 Ti είναι μία πολύ καλή επιλογή.